Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Dahab, 2.-16.3.2006

Objavil mare, dne 21.09.2006

img_1284-1.jpg
Takole pa smo se imeli v Dahabu, Egipt. Takrat sem na Style teamu zapisal…

Hja, končno mi je uspelo skupaj spraviti še en filmček iz Dahaba, kjer smo Vesna, Pamir, Mitja in Mare bili od 2.-16. marca. Z avtom smo se peljali do Muenchna, od tam s Condorjem oz. jaz z LTU do Sharma, od tam pa se dobro uro vožnje s taxijem do Dahaba.

Spali smo v enih res poceni sobah v centru, zato smo se vsak dan vozili na spot. Kar pa sploh ni problem, saj je to 5 minut vožnje in še prav poceni… Ko sem že ravno pri cenah: bencina je blo za 22 jurjev, cestnin za 12 jurjev, parking na letališču 13 jurjev, taxi do Dahaba in nazaj do letališča 17 jurjev, v dveh tednih smo dali 7 jurjev za lokalni taxi, dve dvoposteljni sobi pa sta nas obrali še za dodatnih 40 jurjev.

Jedli smo večinoma v bolj poceni restavracijah, kjer te večerja pride pod 600 SIT, zajtrk in vodo pa kupiš v marketih – vsa hrana in voda skupaj te pride še 15 jurjev po osebi. Tako da smo v povprečju dali vsak pod 60 jurjev brez karte, ki pa je lahko čisto različno draga, sam sem se skeširal 72 jurjev + 7 jurjev LTU Card. Ergo 136 jurjev za 2 tedna čistega užitka, ki bi jasno lahko bil se večji, če bi bila statistika malo boljša.

Srfali smo namreč 6 od 13 dni, kar naj bi bilo za Dahab v tem času precej bogo – in tudi je! Tako da pozor – filmček je bolj popotniške narave, saj smo tiste dni, ko je pihalo, izkoristili raje za srfanje kot slikanje in filmanje. Sori.

lp, Mare (Tona)

P.S.: Kar se ostalih nakupov tiče: podvodna trotlkamera: 2 jurja, 2 izleta (snorklanje v Blue Hole in izlet v gore) za vse štiri 6 jurjev … skratka res je poceni!

http://video.google.com/videoplay?docid=4931528649270825101

-Mare

P.S.: V film sem takrat pozabil napisati, čigavo delo sem si tako nesramno sposodil : Magnifico (Revolution is my solution), Destiny`s Child (Bug a boo), Amr Diab (?), Green Day (American Idiot).

 • Share/Bookmark

2 odgovorov v “Dahab, 2.-16.3.2006”

 1. Bejba pravi:

  Uauuuu, ker hud video!

  OK, spet sem bil jaz, mare…

 2. ninamalina ninamalina pravi:

  naj ti bo..

  fuuul hudoooo.

  bo kul? :D

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !