Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Siddharta – Petrolea Tour 2006. Polom?

Objavil mare, dne 12.10.2006

siddhartabanner_petrolea_goldjune4t.jpg

Da se razumemo – Siddharta je za moje pojme super skupina, definitivno ena najboljših v Sloveniji. Obožujem njihovo muziko že od samih začetkov, nenazadnje pa sta Boštjan&Tomi skoraj sovaščana :)

Toda kaj za vraga se dogaja z njihovo letošnjo turnejo?! Prijatelj je bil namreč s punco na koncertu v Tolminu in se vrnil zelo razočaran. Pravi, da je bila napol prazna dvorana, muzika sicer super (jasno, Siddharta!), občutek zaradi nezasedenosti dvorane pa da ni bil tisti pravi. Cena karte v predprodaji 4 jurje, na dan koncerta 5 jurjev. Hm, morda malenkost preveč za Kobarid?

Kakorkoli že, baje, da se je po koncertu govorilo (insiderske info, direkt od meneđerja), da tako ne gre več naprej in da bodo kenslal naslednje koncerte. In glej ga zlomka, Siddharta dva dni zatem sama objavi novico z naslovom Odpoved treh koncertov. Razlog – logistični zapleti. Hm?!

siddharta_petrolea.jpg siddharta_poles1.jpg siddharta_poles2.jpg

In to očitno ni bil edini koncert, ki ni bil nabito poln. V Mariboru je bilo v četrtek po podatkih Siddharte polno, po podatkih Večera pa napol prazno. Hmm?! Pa je bila cena karte takrat le jurja ! Z naslovom “Študentom ne paše prvi rock” so se o tem razpisali tudi na Siddhartinem forumu.

Če sem čist odkrit, mi ni povsem jasno. OK, cena je najbrž pretirana…sploh za kraje izven Ljubljane. Toda promocija – težko bi kdo očital, da je ni oz. je ni bilo. Bili so na radijskih postajah, pri Polesu, reklame se non-stop vrtijo po radiu…

Eee…se popravljam…cena je bila pretirana. Pika.

-Mare

 • Share/Bookmark

10 odgovorov v “Siddharta – Petrolea Tour 2006. Polom?”

 1. mojcas mojcas pravi:

  Jaz sem bila pred slabim mesecem na koncertu v Domžalah, hala je bila čist polna, žur pa tut pravi. Karto sem dobila in ko sem ugotovila koliko stane, sem se mal začudila, pričakovala sem tam največ 3 jurje. Siddharto slišim rada v živo, samo se mi pa zdi, da s cenami res pretiravajo. Čeprav…zakaj bi dajali full denarja za tuje skupine in glasbenike, ki cvilijo v mikrofon, za naše pa ne bi dali…hmmm…dilema.

 2. tracker pravi:

  Ta CD ni za masovno publiko. Zato tudi meni ni všeč.

 3. fet pravi:

  zdi se mi, da so se jih ljudje že malce naveličali in zadnji CD preprosto ni tako celovit na vseh elementih: inovativnost in svežina manjkata. Pač, tko je, od prejšnjega CDja niso toliko napredovali kot s predprejšnjega na prejšnjega. Poleg tega tud oni delujejo že deloma naveličani …

 4. Urban pravi:

  Meni je pa Petrolea prvi CD, ki me res preprica.
  V vseh elementih! Dobro odigran, nekonvencionalna melodika, zanimivi soundi
  Sem se pa ze v naprej bal da zna it krivulja S. malo navzdol.
  Naraven proces (v showbizu, politiki….)

  Skoda!

 5. Sara pravi:

  Se strinjam da letos res neki ne štima glede turneje,mogoče je preveč koncertou glede na velikost SLO.
  Cena kart pa se mi zdi, da če ma ena Natalija Verboten (vemo kakšna kvaliteta muske je to) karte po 6-7 jurjou pol je siddharta podcenjena.

  Petrolea pa je še vedno velik bolša plata od Rh-,(ki je bla preveč elektronska,moderna?) ma un taprav zvok siddharte.
  Petroleo pa primerjamo z Nordom in Id-om zato mogoče se ne zdi tok bolša.

 6. SARAH pravi:

  Siddharta je res najboljša slovenska rock muzika ki ga zažiga do konca,
  venda še nisem bila na nobenem koncertu in si to res pune želim.
  Siddharti pa še želim veliko dobrih štiklov še v prihodnost.

 7. kr_en pravi:

  jah kaj nj rečem siddharta še zmerom rula….
  sam meni je pa ta album lih tok dobr kukr mi je bil oni prej…
  nevem zakaj pa drugim to ne tko….

 8. rock punca pravi:

  men so siddharta ful hudi pa tut cena ustopnc je čis normalna.to vem ker sm bla tut sama na dveh koncertih in tut žur je bil ful dobr.dvorane pa polne do fula.

  glede petroleje,pa velik bolša od rh- in mal slabša od norda.

 9. katka pravi:

  jst sm bla tut na koncerti in se mi je zdela karta tut predraga! če se hoče še kdo pogovarjat o komerkol ma moj msn !!

 10. tecka pravi:

  jst sm bla tut na dveh koncertih in pol se u lj…zurka na vseh treh največja in bi šla še enkrt na vse tri (al pa na še več)…oni so like the best!!! kdor pa rece , da cd ni kvaliteten!!! dejte enkt preberte besedila al pa kej…k dejansko neki pomenjo!!!!!!

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !