Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Prometni kaos pri Stanežičah

Objavil mare, dne 10.11.2006

stanezice_101106.jpg

O cesti Šentvid – Medvode in o luknjah na novem asfaltu je pisal že spletko. Toda, tako hudo, kot je bilo danes (v petek!) zaradi polovične zapore glavne ceste, tako hudo pa sploh ne vem če je bilo že kdaj. Naj fotke povedo svoje.

Takole je izgledalo na glavni cesti, po kateri ste od Šentvida do Stanežič z avtobusom mestnega prometa potrebovali precej več kot pol ure. Predvidevam, da je danes pot iz centra do npr. Medvod zahtevala kakšno uro in pol.

img_5837.jpg img_5838.jpg img_5841.jpg
img_5842.jpg img_5844.jpg img_5845.jpg

Toda, najhuje je bilo seveda na stranskih cestah, ki so za voznike v nasprotju s prakso nekaterih drugih evropskih držav povsem odprte za ves promet… Tako smo že cel teden, še posebno pa danes, imeli v Stanežičah promet kot v Indiji…od nepreglednega števila nestrpnih voznikov osebnih avtomobilov, do kamionov, avtobusov, tovornjakov ipd.

img_5829.jpg img_5830.jpg img_5831.jpg
img_5832.jpg img_5834.jpg img_5850.jpg

Na predzadnji fotki se lepo vidi, da so nekateri pot ubrali kar po polju mimo cerkve, čez jarek in na travnik! Ampak se pa da privarčevati nekaj minutk :)

Skratka, nobenemu ni povsem jasno, zakaj se ceste ne da popravljati zvečer in ponoči oz. čez vikend…še manj pa mi je jasno, zakaj sploh imamo postavljene znake “prepovedan promet za vsa motorna vozila, dovoljeno za lokalni promet”, če tega noben ne kontrolira. Cela gorenjska se vozi čez vas, ki sploh ne pozna pločnikov (niti kanalizacije, heh), cesta pa je večinoma široka ravno za en avtomobil. In da ne bo pomote – tako je tudi vsako normalno jutro tja do 9h.

Nisem več povsem prepričan o upravičenosti četrtnih skupnosti, ki naj bi domnevno zagotavljale večji posluh za lokalne probleme…

Ko bi le g. župan zagrizel v kislo jabolko prometnega kaosa na tem koncu Ljubljane…

-Mare

 • Share/Bookmark

19 odgovorov v “Prometni kaos pri Stanežičah”

 1. GRiSON GRiSON pravi:

  Mare boma :) , vendar naj te potolažim, pri nas v Kopru nič boljše. Ravno takrat ko geš v ali iz službe imajo naši cestarji največ dela. Pa da bi vsaj popravili kaj, že tretji dan je cesta zopet fuč.

 2. GRiSON GRiSON pravi:

  ops, bomba

 3. vlatka vlatka pravi:

  nič takega,
  men se zdi, da je po vseh slovenskih cestih enako :( :( :(

 4. mare mare pravi:

  GRiSON, smo razumeli, heh!

  Sicer pa ja, jaz pri nas niti tega ne razumem, zakaj je sploh potrebno polagati nov asfalt, preden se cesta kot je predvideno razširi?!?! Mogoče pa vedo nekaj več kot mi – namreč da se cesta ne bo razširila še dooolgo… Kar pa je katastrofa…no, saj nekaj bolje že bo, ko bo končno zgrajen predor Šentvid, toda čez nekaj let se v Stanežičah obeta 3.000 novih stanovanj, kar je recimo vsaj 3.000 novih kosov pločevine (ok, če smo pošteni in se zavedamo slovenskih navad, potem mirne duše računamo tudi 6.000 avtomobilov) ?!?! Že vidim kolono do Kranja, kar pa mi, če dobro premislim, sploh ni več smešno.

 5. ZoRRo pravi:

  Zanimivo, ravno ko sem spisal nekaj na isto tematiko najdem tale post na vrhu sloblog liste :)
  Drugače pa mi je zadeva boleče znana. Sem iz Stanežič in jutranji promet je res obup. Da se spravim iz svoje ulice moram dobesedno izsilit prednost. Sicer pa… sej fotke dovolj povejo.

 6. marjan pravi:

  Mare,
  prosim pošlji to le zadevo na nek mail naslov na policijo, da bodo gospodje obveščeni kaj se dogaja v Stanežičah. Saj do Stanežič pa tako ali tako ne pridejo, ker varno sedijo v pisarnah ter čakajo, da mine delovni dan.
  Menim, da bodo zadevo vzeti v “roko” sami prebivalci Stanežič, ker je policija tako ali tako nesposobna.

 7. mare mare pravi:

  Točno, naj zapojejo vile in krampi! :)

 8. mare mare pravi:

  Link in kratek opis sem že posredoval možem v modrem. Pričakujem vsaj njihov odgovor.

 9. marjan pravi:

  Mare, tako se to reče “vile in krampi”.
  Toda verjetno bo možem v modrem potrebno pokazati, da so nesposobni, in sicer s podobnimi dejanji kot so pred leti naredili v bližnjih Guncljah.
  Postavili so na cesto traktorje, kamione in vozove (civilna nepokorščina)…

  Hvala, ker si posredoval mail uradnim osebam. Pa počakajmo na njihov odziv…

  LP

 10. Crt pravi:

  Heh, sporoči, če bo kakšen efekt. Mogoče te bodo pa doma obiskali … :(

 11. teo pravi:

  in kaj naj bi policija naredila? omejila pravico do gibanja svobodnim drzavljanom? prepovedala ‘’saniranje” ceste? zakaj noben ne kritizira mestnih oblasti? izgradnje novih stanovanj v siski, stanezicah, medvodah, vodicah kljub katastrofalnim cestnim povezavam in se slabsim parkiriscem…

 12. mare mare pravi:

  Deloma se strinjam – krivda je tudi na strani MOL-a, toda za spoštovanje cestno prometnih pravil je zadolžena izključno policija…ki mi mimogrede še do danes ni niti odgovorila!

 13. Crt pravi:

  Mogoče bolje zate. Če bi šli kaznovat ljudi, bi pol tebe z vilami čakal.

 14. mare mare pravi:

  Evo, dočakali odgovor! Objavil sem ga tule.

 15. ikari ikari pravi:

  fotke so ok

 16. teo pravi:

  in po nekaj poloznicah se bo gneca razblinila, vlaki pa bodo koncno polni :) )

 17. mare mare pravi:

  Omenil si stvar, ki je dejansko izvedljiva – uporabo vlaka! Povsem logično bi bilo v Mednem narediti eno veliko parkirišče, povečati pogostost vožnje vlaka v center, od tam naprej pa bi bilo seveda potrebno poskrbeti za poceni, hiter in točen mestni avtobus, kar pa brez pasu, rezerviranega izključno za buse, nažalost ne bo šlo. Vse se da, če se hoče.

 18. ZoRRo pravi:

  Mislim da bi bil za kaj takega najprej potrebna “sprememba mentalitete”. Ne verjamem da bi vsak presedel na vlak če se lahko do službe pelje z avtom, potem še po opravkih itd… Pa čeprav je zaradi tega treba stat v koloni 1h+.

 19. teo pravi:

  ce bi se vsi, ki stanujejo v blizini proge, zacnejo sihtom ob uri in koncajo ob uri in tako vsak delovni dan, bi bila gneca veliko manjsa, pa se parkirisce bi bilo povsem odvec. amapak beri post zorra.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !