Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Statistika 2006

Objavil mare, dne 27.12.2006

Mare v Maroku, julij 2006

Konec leta je čas za raznovrstne opravke, med katerimi je med srferji zagotovo tudi izdelava vetrovne bilance za iztekajoče se leto. Letošnjo sezono sem definitivno zaključil, statistika pa je bila naslednja:

 1. Maroko: daleč največ dni, 18 dni štirice, 2 dni petice, skupaj 20 dni
 2. Dahab: 2 dni štirice, 5 dni petice, skupaj 7 dni
 3. Preluka: 4 dni petic
 4. Izola: 1 dan štirka, 1 dan šestka, skupaj 2 dni
 5. Ližnjan: 2 dni petic
 6. Štanga: 2 dneva štirice na polno!
 7. Umag: 1 dan petka

Oziroma drugače: 23 dni štiric, 14 dni petic ter en ubog dan z novo šestko, ki jo zato prodajam. :)

Oziroma še drugače: 38 srfarskih dni, sem pa imel tudi precej nategov. V Maroku nismo srfali okoli 9 dni (sploh ni krize), v Dahabu okoli 7 dni (od 14-ih…skratka bolj bogo), odločno preveč nategov pa je bilo doma… Cerkniško jezero 1× (in nikoli več), Ližnjan sigurno 4×, Umag najbrž 2×, Izola 2×…skratka kar precej.

Da ne govorim o denarni statistiki…za opremo in srfanje samo v tem letu porabil preko 2.700 evrov (da se malo navadimo na skorajšnjo valuto, a ne?). Če pa pogledam še malo nazaj, recimo kakšnih 6 let, ko sem počasi začel, sem za opremo in srfarije skupaj porabil preko 4.700 evrov.

No, kaj hočem povedat: za tiste, ki šele razmišljate o srfanju – dvakrat premislite :) Ker praktično vse kupujem rabljeno! Če bi ta denar vlagal denimo v vzajemne sklade, bi imel danes na računu najbrž tja proti 9.000 evrom. Skratka – srfanje je drag šport, poln odrekanj, nategov, plavanja, poškodb, moledovanja k Eolu, razbite opreme in še kaj bi se našlo. Tko da ne začet srfat (da bomo mi, ki kljub vsemu ta šport doživljamo kot popolno uživanje, imeli manj gužve na vodi PRESS) :)

Srečno in uspešno, predvsem pa VETROVNO leto 2007!

-Mare

 • Share/Bookmark

14 odgovorov v “Statistika 2006”

 1. tadej pravi:

  ti si imel 37dni…pa si potoval… jaz sem bil pa samo na jadranu z 40+ dni (z jadri od 3.7 do 7)… in 4 natege…sem pač dobro zberal kam je treba iti… za opremo in bencin sem to leto zmetal 2200€… spet bo treba šparat!!!

 2. hugo pravi:

  Pa dost dni VI naberete, 40 dni na Jadranu (a si štel tut kako Grčijo tja?), pismu ni čudn da vsi tok znajo srfat:D Drgač sem pa letos imel le 14dni srfarije od tega 2xPreluka,8xIzola,2XUmag,2XNovigrad. Od tega ene 2 natega, pa obilico vetra v novem letu…

 3. SURF WALTER einc. pravi:

  Ne samo da vse gre za surf opremo in hodimo okoli v starih teniskah in se pozimi vozimo z letnimi gumami,ker si raje kupiš jadro kot gume… ves smisel bivanja na “zemlji” se fokusira na jadranje na deski.Ta šport tako potegne,da ga ni za priporočat ljudem,ker se ne bodo več ukvarjali z nobeno drugo mislijo več…dobit denar in surfat! Vsi bomo rekli da se splača,ampak je smisel vsega “bivanja” teh 30- 40 dni letno?No,meni je..ampak!?… nekateri pa naj vseeno ostanejo pri zdravi pameti a ne?

 4. tadej pravi:

  hmmm… včeraj sem računal kolikokrat sem šel res surfat… in prišel do številke 63 in 4 natege… v prejšnem komentarju sem pozabil 18dnevno križarjenje po jadranu z našo jadrnico ko smo imeli tak lep anticiklon(približno 10 dni je pihala burja za 3.7 do 7… potem je pa še kaj drugega potegnilo) med križarjenjem sem šel tudi od kamenjaka do unij… bilo je super… pa pozabil sem prišteti še nekaj surfari… za prvo leto na pravi fun dili je to čisto dovolj.

 5. mitch pravi:

  sam zdej se pa upraši, a maš rajš 5.000 evrov na računu, al da obrneš enga hudga frontiča v maroku? ;)

  ps: a nisi bil na štangi 2x? vsaj men se zdi da smo bli obakrat skupi

 6. mare mare pravi:

  Definitivno 5.000 evrov! :) OK, sej ne – itak da bi dal vse za tistga frontiča!

  P.S: Zdej ko si omenu se pa tudi jaz spomnim, da si ti enkrat peljal, ne? A mogoče veš kdaj in kako je bilo? Hudič je tkole po spominu, ja!

 7. surfer pravi:

  Evo da se oglasim se na blogu in mu delam obisk! – mare da ne boš pozabu rect hvala!
  58 dni
  Denar – kolkr je pac blo je blo – je pa surfanje tok vredn da gre pac skor vse za to:)

 8. mare mare pravi:

  Hvala. Zdej si grem pa lahko kupit novo desko. :)

 9. GRiSON GRiSON pravi:

  Fantje vi ste neverjetni, vsi si zaslužite nagrado. Meni se surfanje nebi izšlo, tako še naprej ostanem pri teku. Mogoče se vidimo na kakšnem teku, včasih je prav zabavno?

 10. inspiron inspiron pravi:

  Jaz ‘06 na kite-u precej malo, cca. 70 dni kajtanja, približno 15 dni nategov.

  Samo za občutek: letos 6x na Pelješcu, 5x na Bolu (podlajšane vikend variante). Neštevno v Ližnjanu ali v Medulinu. Denarja niti ne bom štel.

  In še za primerjavo: 2005 okrog 110 dni na vodi!!! :)

 11. silvestre pravi:

  OK, jes sem totalen noob kar se tiče surfanja, ampak vseeno me zanimajo to žargonski izrazi: štirice, petice, šestice – jakost vetra? Nategi – ni vetra?

 12. silvestre pravi:

  OK, pardon, vidim v naslednjem postu prelepo definicijo ‘natega’…

 13. mare mare pravi:

  Sori – številke izražajo velikost jadra. Bolj kot veter piha, manjše jadro potrebuješ. Npr. kadar zelo piha, vzameš štirico, kar pomeni od 4 m2 navzgor (4.0, 4.2, 4.7, …). Kadar piha srednje močno, so v igri petice. Kadar pa piha manj, greš na obalo fotkat formulaše, ki šponajo z 10 m2 in več! :)

 14. Katja pravi:

  Ja.. nism najdla tvojga maila, pa ti pol tkole komentar postam :)

  VSE NAJBOLJŠE!!!! Pa da bi bla letošnja statistika še boljša ;)

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !