Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

(Blatna) Šmarna gora

Objavil mare, dne 30.01.2007

smarna_290107.jpg
Kot vsak ta prav’ Slovenc’ sem ob 15h v službi že čisto živčen, ob pol štirih se pa že spokam. Lepo vreme nas je včeraj kar nekaj pohodnikov premamilo na Šmarno goro.

Nisem si pa mislil, da je toliko blata… Do sedla samo blato, od tam naprej pa šele sneg, ki je mestoma poledenel in je zategadelj priporočena malce boljša obutev v kombinaciji s palicami. Dan je že konkretno daljši, kot ste verjetno opazili, tako da je sončni zahod na vrhu šele okoli 17h. Je pa res, da je pri sestopu že malo temačno – ampak lučka do pol šestih preverjeno ni potrebna. Temperature so človeku še vedno več kot prijazne, tako da več kot pajkice, športna majica in flis niso potrebni. Kapo pa le na glavo!

img_6698.jpg
Takole je videti sončni zahod s sedla.

img_6709.jpg
Grintavec in Kočna sta skupaj s Krvavcem še dolgo obsijana.

img_6700.jpg
Na eni strani sončni zahod, na tejle strani pa luna.

Fotogalerija vseh slik se nahaja tule.

-Mare

 • Share/Bookmark

4 odgovorov v “(Blatna) Šmarna gora”

 1. marko K. pravi:

  čudovita slika Grintovca in Koćne…čestitam,,in kar naprej tako…aha..pa blato do sedla..kaj pa pot čez Peske….tam ni blata..malo hodim na Šmarno gor..a tam je super..myslim pot,,Peski
  Marko

 2. fan pravi:

  kako lepo

 3. NINJA pravi:

  Peski so za spehajalce.

  Če ste vsaj malo bolj zagnani poiskusite kdaj po PARTIZANSKI POTI iz Šmartnega; preverjeno najzanimivejša in najmanj “obljudena”.

  Drugače se pa na Šmarno res bolj splača med tednom saj je za vikend praviloma nepopisna gužva :)

 4. Jaka pravi:

  Čez Peske se teče, po partizanski se pa hitro hodi. :D Nazadnje sem bil na Šmarni …. ummm …. se ne spomnem več. Enostavno mi ne sede gužva.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !