Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Skoraj popolna nedelja v hribih

Objavil mare, dne 6.02.2007

grmada_040207.jpg
Dopoldne za začetek tega prelepega dneva smučanje na Starem vrhu. Imajo novo ogrevano šestsedo pa moramo poskusiti, smo si rekli. Nažalost pa nimajo skoraj nič snega in v treh urah sem uspel dilce uničiti toliko, kot prej v treh letih.

Vseeno je bilo zelo lepo, prekrasni razgledi in spet topel dan. Zelo velika prednost tega smučišča je za Ljubljanjčane logično bližina. Popoldan jo lahko tako brez problema mahnemo na kakšen manjši hrib, recimo na Polhograjsko Grmado (898m).

Z avtom se skozi Medvode in Soro zapeljemo na Katarino, kjer ob tako lepem dnevu poskusimo z veliko sreče dobiti prostor za avto, pot pa nadaljujemo najprej po cesti, nato pa po gozdu v smeri smerokazov in markacij. Skoraj cela pot poteka po sončni strani, zato je bila vsaj v nedeljo povsem suha in prav nič zimska.

img_6813_1.jpg

Le zadnja strmina na vrh je malce težji zalogaj – tako zaradi strmine same, kot zaradi poledenelosti in blata. Ampak se da tudi brez palic, preverjeno.

img_6823_1.jpg

Do vrha potrebujemo s Katarine 45 minut, če malo slikamo, predvsem pa kar hitimo. :) Sicer pa naj bi bilo 1h in pol. In se splača – razgled je super, sonce se opre v pobočje in ne potrebujemo niti kape niti rokavic. Skratka, enkratno.

Fotogalerija je tu, kratek filmček z vrha pa tule:

http://video.google.com/videoplay?docid=8762372436688994473

-Mare

 • Share/Bookmark

12 odgovorov v “Skoraj popolna nedelja v hribih”

 1. valem pravi:

  Samo en nasvet – ko nabašeš video v WP, mu spremeni velikost na 450×kolikorjepačtreba (menda je v razmerju 4:3), da ti bo zasedel celo širino strani… meni se zdi lepše, glede na to, da imaš tudi vse slike v tej velikosti. Googlu se pa j… kakšno velikost mu naštimaš. ;)

 2. mare mare pravi:

  Ma kolikor jaz vem, je širina 480×360 in toliko tudi je, če klikneš na logo desno spodaj in si video ogledaš na originalni Google Video strani. Ne vem pa, kako bi tudi embedded video prikazal v originalni velikosti…

  A kdo ve?

 3. valem pravi:

  embed style=”width:400px; height:326px;” id=”VideoPlayback” type=”application/x-shockwave-flash” src=”http://video.google.com/googleplayer.swf?docId=8762372436688994473&hl=en” flashvars=”"

  Ekola:
  width nastaviš na 450, height na 364 (se pravi 3/4 od 450 + 26 za komande)

  width:450px; height:338+26=364

 4. valem pravi:

  Spremeniš v html kodi, ki ti jo izpljune Google video. Verjetno vstaviš video preko embeded HTML? Tako vsaj jaz delam…

 5. Jaka pravi:

  Hmmm, a ne pride 450×342px + tisto za komande?

  Drugače pa se drugič namesto s Katarine odpravi iz druge strani iz Trnovca (pa še par drugih poti obstaja), je malo več za hodit in tudi lepše je. :P

  Vidim da je sneg že čisto pošel, slaba dva tedna nazaj, ko sem bil jaz gor, sem še fletno gazil po snegu.

 6. valem pravi:

  Original video je 480×360, kot je napisal Mare. Se pravi – razmerje 4:3. Embeded video je širok 400px, višina je odgovarjajočih 300px. 26px ostane za komande. Če ga razširiš za 50, moraš višini dodat 3/4 od 50 – to je 37,5 ampak tega na ekranu ne moreš prikazat, ker mora bit celo število. OK, damo 38, trak za komande je pa vedno visok 26. OK, pride do manjših odstopanj, ampak to google reši s črnimi pixli ob straneh, ali pa nad in pod videom. Za prikaz na blogu pač vzami 450×364, pa se ne sekirat, saj ne kandidiramo za oskarja… ;) Jaz imam širino na blogu 530, pa sem vzel kar 3/4 od tega in zadeva čisto lepo teče.

 7. tomo pravi:

  Super, spet je vse bajkabilno.

 8. mare mare pravi:

  Ej Valem: jaz imam izklopljen WYSIWYG način, zato da imam na voljo posebne funkcije. Tako vstavljam video zgolj z enim gumbom, koda vzadaj je pa samo tale:
  [googlevideo]8762372436688994473[/googlevideo]

  Tu pa nimam nobenih možnosti določanja velikosti, ne? Kako pa ti vstaviš video?

 9. Jaka pravi:

  Mogoče bi pa lahko skripto spremenil, ki jo kličeš s tem tagom (googlevideo).

 10. valem pravi:

  Jaz naredim copy/paste tistega, kar ti pade ven na googlovi strani, ko klikneš knof Email/Blog/PostToMySpace in potem izberem Embeded HTML.

  Tole kar je tukaj spodaj (seveda z ošiljenimi oklepaji ;) ) – tukaj vrednosti še niso spremenjene.

  [embed style=”width:400px; height:326px;” id=”VideoPlayback” type=”application/x-shockwave-flash” src=”http://video.google.com/googleplayer.swf?docId=8762372436688994473&hl=en” flashvars=”"] [/embed]

  Res pa je tudi, da nimam pojma, kakšno funkcionalnost ti tale WP na SIOL-u nudi, pa se mi niti ne da raziskovat. Eto, zamenjaj oklepaje in mere v zgornji kodi in jo probaj treščit v post. Da vidiš, kakšna je razlika…

 11. mare mare pravi:

  Hvala za nasvete, samo preprosto ne dela. Priznam, da se mi doktorata pa tud ne da narest iz tega, ker mene ta velikost ne moti tako zelo. :) Hvala vseeno!

 12. Maretov blog » Blog Arhiv » Lepo jesensko popoldne na Jakobu pravi:

  [...] Podobno kot za na Polhograjsko Grmado se z avtom peljemo skozi Medvode in Presko, a se ustavimo že pri Gostilni Legastja, kjer parkiramo. Dobršen del poti se vzpenjamo po travnikih, kar je super, ker niti slučajno ni takega blata kot na Šmarni gori. Da ne omenjam, da sem v celem dnevu srečal poleg enega kolesarja še točno 5 pohodnikov. [...]

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !