Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Inflacija na primeru britvic

Objavil mare, dne 16.02.2007

Zadnjič mi zmanjka britvic, grem v trgovino in najdem ustrezne. Kasneje pa po ne vem kakšnem naključju najdem doma pakungo od ta starih britvic, ker sem pred dvema letoma pač nabavil eno (pre)veliko zalogo.

img_6721.jpg
Takrat so stale natanko 2.590,00 SIT.

img_6855.jpg
Sedaj malo bolj fancy pakiranje, cena pa 13,60 € oz. 3.259,11 SIT oz. skoraj 26% podražitev.

A se še komu zdijo tele drobnarije prekleto drage?

-Mare

P.S.: Še pomnite nalepk s cenami na vsakem izdelku? :)

 • Share/Bookmark

12 odgovorov v “Inflacija na primeru britvic”

 1. chef chef pravi:

  Zato se jaz brijem s tisto kao starinsko klinco… malo bolj moraš pazit okrog mozoljev, malo dlje traja, filing je pa… bolj moški :P
  Klince pa seveda poceni ko šus.

 2. ninamalina ninamalina pravi:

  valjda da so druge dražje, če pa na njih diamond piše. :D

 3. buba švabe buba švabe pravi:

  Jaz uporabljam podobno zadevo, samo da od Gillette. Mach 3 se reče in je podobna cena. En komad mi drži mesec do dva, lahko še več, odvisno od tega, kako pogosto se brijem. Včasih trikrat na teden, včasih enkrat, včasih pa dva tedna nič.

  Glede na to, da je treba kupit enkrat, največ dvakrat na leto, je to še vse zelo poceni. Je pa kvaliteta bistveno boljša kot pri onih navadnih, ko te poreže, če jo samo narobe pogledaš…

 4. Dare pravi:

  Jaz tudi uporabljam Gillete Mach 3. Po mojem mnenju je ni boljše britvice na trgu.

  Sicer grem pa ravno danes po svežo pakungo, tako da bom pozoren na ceno! Napišem, koliko stane… :D

 5. vvooodnarkaa pravi:

  Važn je, da svoje drage (ženske) ne opikaš….hi..hi.

  Buba švaba..kaj tok okrog sebe gledaš, pa se ne boš porezu.

 6. Crt pravi:

  Jah, kot je Nina rekla, Diamond so dražje. Vsake tolk časa pridejo z novo “tehnologijo” ven, pa dodajo par sto tolarjev ceni britvice. Mislim, da že razvijajo take s 4, če ne celo 5 rezili. Vse skupaj pa postaja strašno drago.
  Sam sem že nekaj časa nazaj prešaltal na Wilkinson Sword Extreme 3 za “enkratno” uporabo. Klina je enaka kot na zamenljivih Wilkinsovih britvicah, paketek 4 pa stane med 1600 in 2000 SIT pri enem od večjih trgovcev. Včasih imajo celo akcijo in jih dobiš 6 v paketu. To pa ne velja za vse britvice za enkratno uporabo. Nekatere so sicer poceni, a precej slabe. Že prvič ne obrijejo dobro.
  Zadnjič sem bral, kako je Gillete prvi prišel na trg z britvicami. Včasih jih niso poznali, brili so pri brivcih (s tistimi ta velikimi britvicami). Sam se doma s tako napravo nisi mogel dobro obriti (moraš brit pod čudnimi koti). Pa je prišel ven Gillete s svojim “safety razor”. Težje se urežeš (če že, se vsaj ubit ne moreš). Ampak glavno naj bi blo pa to, da je sam ročaj za britvico praktično šenkal, posamezne žiletke so pa prodajal po (mislim da) 5 centov. Ko so kupci primerjali to ceno britja pri brivcu, je britvica Gillete postala dobra alternativa. Posamezna žiletka je pa recimo stala samo 2 centa (al tam nekje), tako da so dosti zaslužil.
  Zdej pa ni več brivcev, da bi primerjali cene britja in žiletk. Ampak če bo šlo tako naprej, se bodo začele kmalu odpirati brivnice po Ljubljani… ;)

 7. vvooodnarkaa pravi:

  Špegam k se moji mladci-sinovi (21,21,18)…odpravlajo na randi… brivnica in frizeraj laufa-briljatinca….to majo tok dela….

 8. mare mare pravi:

  3×sinovi – madona, to pa je sreča! :)

 9. vvooodnarkaa pravi:

  Ja res to je trikratna sreča!

 10. vvooodnarkaa pravi:

  Pa sreči je ime Marko.

 11. buba švabe buba švabe pravi:

  Evo, v soboto sem nabavil paketek štirih britvic za Mach 3. Prišlo me je 12,41€ ali skoraj 3 jurje po starem. Banda.

 12. glihmimprsu pravi:

  Slučajno naletel na tale blog, pa glih vidm da se pritožujete nad ceno britvic. Jst lahko dobim za 6,5€ paketek 4 britvic mach3.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !