Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Plezalni tečaj

Objavil mare, dne 22.03.2007

plezalni_tecaj.jpg
Je že krepko v teku, in sicer pri PD Ljubljana Matica. Gre pa za osnovni plezalni tečaj, ki je pogoj za nadaljevalnega, ta pa za alpinističnega. Neverjetno, ne? :) Skratka, dosedaj smo imeli že kar nekaj predavanj, predvsem pa izletov oz. plezanja. Vsaka stvar je enkrat prvič in mi smo prvič na umetni steni na Škofijski gimnaziji.

img_7206-1.jpg

Bilo je nepozabno … Nadaljevali smo jasno na Črnem Kalu, kjer smo v enem dnevu za tečajnike doživeli krepko preveč vsega. Vsaj samo plezanje pa je bilo v ekstra sončnem in toplem nedeljskem vremenu super – ko le ne bi bil malo utrujen od petkove žurke in sobotne srfarije :) Ampak mi se ne damo.

Črni Kal.

Nazadnje smo bili na Turncu pod Šmarno goro, kjer pa v bistvu nismo nič plezali, saj smo se učili prevezovanja (zanimivo, zagotovo predvsem zelo uporabno) in abzajlanja oz. spuščanja po vrvi (čist noro, popolni užitek, še sedaj se mi smeji!)
Abzajlanje.

Skratka, uživamo na polno in vsi se že veselimo nedeljskega izleta v Italijo. Sam’ da bo vreme!

Tule pa je še kratek odlomek s treninga padca v Črnem Kalu. Prvi najbrž malo preveč … no … boste že videli, drugi se mi zdi super, tretji pa kako se NE skače v steni, kjer letiš dol 2 metra. Ne rečem, če bi jih bilo 20… :) Mislim oz. vsaj upam, da jo je dotična odnesla brez resnih posledic.

http://video.google.com/videoplay?docid=5714033838622658426

Celotna fotogalerija s Črnega Kala pa je tule.

-Mare

 • Share/Bookmark

5 odgovorov v “Plezalni tečaj”

 1. Crt pravi:

  Joj, una ta tretja pa res ne zgleda preveč v redu. Me je kar bolel, ko sem gledal.

 2. Maretov blog » Blog Arhiv » Magnezij namesto fuzbala pravi:

  [...] Hvalabogu, da smo danes zvečer imeli na sporedu tehniko športnega plezanja. Fuzbala namreč ne prenesem. Pa še izgubili so, baje. [...]

 3. Maretov blog » Blog Arhiv » Nad gradom Miramar pravi:

  [...] V nedeljo smo s tečajem zaradi vremena šli plezat čez mejo, na Napoleonico nad Trstom. Temperature ravno pravšnje, odlična družba, zares lepa in ponovno poučna plezarija … kaj si človek še lahko želi? [...]

 4. Maretov blog » Blog Arhiv » Prelep izlet v Vipavo pravi:

  [...] Z druščino iz tečaja smo šli na prelepo soboto plezati v Vipavo, kar je bil definitivno zadetek v polno. [...]

 5. Dave pravi:

  Mogoče bi blo dobro razmislit o dinamičnem varovanju, tile na videu so ustavljeni skrajno statično, ni čudno da se potem folk boj padat.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !