Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Kadilska komora at last!

Objavil mare, dne 4.04.2007

pepelnik.jpg

V Ljubljani smo pred dvema tednoma dobili prvo kadilsko komoro, nameščeno v nek lokal. Končno!

Vse skupaj se je začelo že pred časom, ko je bila aktualna javna razprava o predlogu novega protikadilskega zakona. To je bila tema številka ena dolgo časa, ki je je bilo polno na spletu, v časopisih, na TV itd. Kadilske komore so bile predstavljene že takrat, a do prve, inštalirane v nekem lokalu, je bilo potrebno še malo počakati.

Včeraj pa na Valu 202 med kosilom nič hudega sluteč zaslišim novico, da imamo v Ljubljani v nekem neimenovanem lokalu delujočo komoro. Brskam po spletu, a nikakor ne morem ugotoviti, kje bi to bilo. Najdem stran zaenkrat edinega ponudnika (a kot izgleda ne za dolgo), jim pošljem mail misleč, da je to njihova, a dobim odgovor, da žal ni (da ta le prezračuje, njihova pa tudi filtrira). Izvem pa, da se dotična nahaja na Kersnikovi 4. Hvala.

OK, se pravi Kersnikova, gremo!

Kadilska komora

Pridem v lokal, vidim, da je bil do 13h danes zaradi tiskovne zaprt in takoj vprašam kelnarja, če lahko malo poslikam. Itak. Pa sem: tule je.

http://video.google.com/videoplay?docid=5431642273843644521

To je moj prispevek k popularizaciji komor. Global & Bachus – za začetek – ČAKAMO!

-Mare

 • Share/Bookmark

6 odgovorov v “Kadilska komora at last!”

 1. chef chef pravi:

  Hoho, ampak not v tej luknji ni bilo pa nikogar :D

 2. mojcas mojcas pravi:

  Kaj pa kadilci s klaustrofobijo? Sicer ne kadim, samo tole je pa res čudno. Mislim, da bo s temi kletkami nekdo fino zaslužil. Vprašanje pa, če bodo služile namenu.

 3. mare mare pravi:

  Pa kakšna klaustrofobija neki – dejansko pejte si pogledat, ker ni absolutno prav nič klaustrofobično! Notri po mojem brez problema 4 kadilci rauhajo na polno… V bistvu je men zgledalo prav lepo, sploh s tistim fukiš rdečim pepelnikom :) Da ne govorim, da me je cel lokal gledal kot največjo atrakcijo :)

 4. Clint pravi:

  Meni se zdi prov fajn. Za vse tiste, ki ne morejo zdržati brez cigaret je to super rešitev-oni lahko mirno kadijo in ne zastrupljajo nas ostalih, ki ne kadimo. Vsi pridobimo!
  Drugače pa dobr prispevek…še posebej filmček…
  LP

 5. pamir pravi:

  Če bi bil kadilc, mi to ne bi blo všeč. Žal.

  Zgodbica:
  Živim v Črnučah. Šolsko igrišče je 300m stran od mojega bloka. Da sem prišel do njega sem moral čez 50m most in nato še 30s po- od hoje izdolbljeni- potki čez travo. Tam smo igrali fuzbal, košarko, ga pili, kadili, skejtali, skratka počeli vse.
  Potem pa so naredili okrog celotnega šolskega območja ograjo. Tako visoko, zeleno, z rešetkami. Zdaj moram do postaje narediti velik krog, sprehajam se po asfaltiranem pločniku ob cesti, namesto po travniku. Fuzbala in košarke ne igram več, na igrišču nisem bil že kako leto… Takega občutka omejenosti še nisem nikoli dobil.

  No, in tako se po mojem počutijo kadilci. Omejeni.
  Kadilski dim me močno moti. Vesel sem, da mi ga ne bo več treba vohat, Sočustvujem pa z vsemi, ki so nezansko uživali, ko so se usedli v lokal, ga prižgali in ga z neznanskim užitkom pokadili. Freedom!!!

 6. mare mare pravi:

  A je to všeč kadilcem ali ne pa mene prav briga – tako kot njih briga za naše dobro počutje!

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !