Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Plezanje v Vranskem

Objavil mare, dne 10.04.2007

vransko_100407.jpg

Zadnji trening pred izpitom drug teden se je zgodil v torek, na mali stenici v Vranskem, slabe pol ure od prestolnice.

V kakšnih štirih urah smo zvadili stvari, ki jih bomo morali pokazati na izpitu. Za začetek premet vrvi, vpenjanje v pas z vpleteno osmico in dvojno preverjanje s soplezalcem, nato pa pravilno vpenjanje vrvi v komplete na svedrovcih, prevezovanje na dva načina, spuščanje po vrvi (abzajlanje) ipd. Večina nas sedaj že res stura. :)
img_7709.jpg

V tem času je vsak splezal tudi kar nekaj smeri – moj dosežek dneva je Peter Klepec (5c+/6a) z rdečo piko.1 Hudo, še zdej se mi smeji :)

img_7710.jpg

Skratka – takle mamo.

-Mare

 1. V prostem plezanju razlikujemo med sightom (ne veš nič o smeri, v prvem poizkusu ti uspe), flashem (imaš že neke podatke o smeri, morda navodila soplezalca ipd. – še vedno ti uspe v prvem poizkusu) in rdečo piko (drug ali katerikoli naslednji poizkus).[back]
 • Share/Bookmark

4 odgovorov v “Plezanje v Vranskem”

 1. Katarinca pravi:

  Hello,

  Superca!
  se vam lahko pridruzim?
  navdusena gorka, ki jo mikajo tudi stene….

  lp,Katarinca

 2. mare mare pravi:

  Hm, morda malo prepozno, glede na to, da imamo drug teden izpit :) Hočem rečt, če še nikoli nisi plezala, ti toplo priporočam obisk tečaja v enem izmed planinskih društev. Prav zdaj se mi zdi začenjajo pri PD Rašica. Če pa že poznaš vrvno tehniko in vse v zapisu omenjene veščine, potem pa jasno, da se lahko pridružiš – nismo neka zaprta družba :)

 3. Hugo pravi:

  Mare ne se delat finga, be the man!!!

 4. Maretov blog » Blog Arhiv » Zaključek plezalnega tečaja pravi:

  [...] Maretov blog Šport je (skoraj) vse. « Plezanje v Vranskem [...]

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !