Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Končno zopet tu

Objavil mare, dne 25.05.2007

preluka_250507.jpg

No, minilo je kar nekaj časa od zadnjega javljanja, za kar imam, vsaj upam, kar dobro opravičilo. Končujem namreč diplomsko nalogo, pravzaprav sem prvo verzijo mentorju oddal ravno včeraj, zato je danes sledila nagrada. Ampak pojdimo lepo po vrsti.

V vmesnem času sem (celo, huh!) počel tudi kaj drugega kot le ždel za računalnikom, čeprav je bilo slednjega zadnja 2 meseca res veliko. Kakorkoli, ta mesec sem že srfal v Ližnjanu, ko smo furali 4.7 in 73l od 7h zjutraj do 10h, potem pa še z malo večjo opremo kakšno urco opoldne. Bilo je tako noro, da ni za povedat’. Nekaj fotk je tule.

liznjan_0012_mala.jpg

Že dva dni kasneje sem si privoščil kajakaški trening na Soči v Trnovem. To nedeljo je tam namreč prva izbirna tekma in rekel sem si, da grem za foro tekmovat. Da ne bo prevelike sramote, sem kot rečeno šel malo potrenirat in približno takole je izgledalo.

trnovo_1001.jpg

No, včeraj sem si po oddaji diplomske najprej privoščil ogled predavanja Mihe Valiča, ki je širši množici (in mislim res širši!) predstavil svoj neverjeten projekt 82×4000. Dosežek je zares izjemen, pozimi to ni uspelo še nikomur. Izjemna pa je bila tudi njegova predstavitev, tako perfektnega predavanja pa še ne! Kdor je tole zamudil, mu je pa res lahko žal, četudi ni hard-core alpinist, vzdušje je bilo noro! Na koncu smo heroju stoje ploskali, požvižgavali in tulili v neskončnost! ;)

Na žalost ali na srečo sem takoj po predavanju odbrzel domov pakirat za današnje srfanje, saj sva se z Alešem odpravila kar včeraj in prespala v Opatiji. Oziroma skušala prespati … na parkirišču je bil tak hrup že od mimo vozečih avtomobilov, skuterjev in kar je še podobne pločevine, da je bilo neznosno, potem se je še en parček 5m stran v avtomobilu zabaval (po glasovih sodeč očitno predvsem ona, medtem ko se je on trudil ujeti beat njune jasno glasne techno glasbe), nek drug par je v avtomobilu zraven imel očitno neko težko debato … in to vse okoli pol dveh zjutraj! Skratka, do 5h in 15 minut, ko je zazvonila nagravžna melodija na mobilniku, sva spala mogoče 2 urci, pa še to bolj comme ci, comme ça.

Ampak se je splačalo vstati, veter je bil za Preluko precej močan, voda in zrak pa izredno topla. Vozil sem jadro 5.3 in testno 120l desko za leto 2010 (ne smem povedati, katera, še manj prilepiti kakšne fotke, mogoče le namig – špičaste deske se vračajo!). Ob 5:40 sem že bil na krajšem odmoru in takrat se je že počasi danilo.

img_8307_mala.jpg

Končal sem slabi 2 uri kasneje, ko je sonce že (pre)močno pripekalo. Fajn, prav fajn je bilo.

img_8326_mala.jpg

Več današnjih fotografij je tule.

-Mare

 • Share/Bookmark

4 odgovorov v “Končno zopet tu”

 1. Crt pravi:

  A pa je preplezal potem vseh 82?

 2. mare mare pravi:

  Seveda, samo zaradi slabega vremena februarja mu to na žalost ni uspelo v 82 dneh, ampak 102. Se mi zdi, da je na predavanju omenil, da je v tem času opravil 60 višinskih kilometrov…beat that! ;)

 3. Gregor Moškrič pravi:

  Lepi posnetki – se veselim s tabo, da ti je uspelo oddati Dipl.nal.
  Jaz sem pa iz Paklenice nazaj – že drugič. Škoda da nisi šel, je noro dobro. Samo žal ti je lahko da je nisi doživel in vsega kar se okrog nje vrti – plezanje v več raztežajih 200/300 m višinske razlike in več večer s palačinkami, morje itd, itd. skratka NORO!!
  LP, Grega

 4. mare mare pravi:

  Uau, a ste tudi vi kaj fotkali? Si predstavljam, da mora biti tudi to izredno lepo, samo še bolje bi si pa ob kakšni fotografiji ;) Naj kdo prilepi kakšno na forum od AO Matice!

  Sicer pa ja, malo mi je žal, samo na dveh krajih naenkrat se (zaenkrat) še ne da biti – upam, da mi na nadaljevalnega uspe iti v prihodnjih letih.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !