Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Trnovo ob Soči – dež, dež, dež

Objavil mare, dne 31.05.2007

trnovo_270507.jpg

Prejšnji vikend je bila na sporedu prva izbirna tekma za sestavo reprezentanc na divjih vodah. Ponavadi nas Trnovo pričaka s pripekajočim soncem, tokrat pa je bil na sporedu dež. Obilica.

Začelo se je v soboto zvečer z rahlim dežjem, ki je kmalu prerastel v nalive. Ponoči sem tako na premajhni postelji poskušal spati ob spremljavi nalivov, grmenja in prijaznega komarja. In sploh se nisem mogel odločiti, ali naj se zaradi grozne sopare z rjuho odkrijem in dam priložnost kolegu komarju ali obratno… A mogoče pozna to kdo? ;)

trnovo_0057.jpg

Zjutraj nas je seveda pričakala precej višja Soča (jasno povsem neznačilne barve), ki je z močnim deževjem dopoldan le še naraščala. Pogoji za tekmovanje so bili tako res na meji – nekateri tekmovalci so imeli količke vrat pol metra nad gladino, drugi pa že kar v vodi. Zdaj pa tekmuj!

img_2789.jpg

Za nekatere je bila tekma tako bolj borba za preživetje, pri čemer tudi sam nisem bil nikakršna izjema. Le ne zaradi vodostaja, ampak mogoče le za malenkost nižjega števila treningov čez zimo kot prejšnja leta… ;)

Zdaj bolj kot kdajkoli prej razumem luzersko načelo pomembno je sodelovati. Ampak smo se boril’:1

img_2891.jpg

Ne glede na slabi vožnji, premočene “suhe” cunje in vse blato je bilo res fino biti spet med svojo klapo. V slabo voljo me je spravila le povsem napačna sodniška odločitev, da mlajšemu bratu v zadnjih vratih dosodijo nepravilno vožnjo skozi vrata (beri 50 kazenskih sekund). Po ogledu posnetka so se vsi trenerji strinjali, da 50-ke ni bilo, no, sodnik ne bi bil sodnik, če ne bi vztrajal na svojem. Vseeno v njegovo uvrstitev v mladinsko reprezentanco sploh ne dvomim, ker je bil po času cca. pol minute pred ostalimi. :)

Natančnejši potek tekme je na voljo na KZS, rezultati so tule, več fotografij pa tu. Vljudno vabljeni ta vikend v Tacen, ko bo dokončno padla odločitev o sestavi reprezentanc!

-Mare

  1. Zadnji dve fotki nekako nisem posnel jaz, ampak je bil to Jakob Marušič. Hvala.[back]
  • Share/Bookmark

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !