Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Blogres 2007 – moj vtis

Objavil mare, dne 9.06.2007

blogres_090607_3.jpg

Zaradi pomanjkanja časa sem si na Blogresu izbral le po eno predavanje in delavnico, tako da že na začetku opozarjam, da ne morem sodit celotne prireditve. Lahko pa napišem nekaj o res zanimivem predavanju, ki ga je pripravil Michael Manske ter o malo manj zanimivi delavnici Marka Crnkoviča.

Kot radijec govori Michael izredno tekoče, lepo tvori stavke in ima poleg vsega še lepo zvoneč glas, tako da je bilo poslušanje o napakah, ki jih delajo tuji novinarji pri svojem poročanju, čisto zares zelo zanimivo. Kot je napovedal, je na veliko primerih prikazal katastrofalno situacijo na tem področju – tuja dopisništva se množično ukinjajo, novinarji, ki vskočijo v določenih primerih delajo osnovne napake pri navajanju dejstev, kaj šele, da bi pisali dobre članke ipd.

Predavanje je bilo tudi izredno duhovito, tako podeljujem oceno 9. Zakaj ne 10? Naslednjič naj bo predavanje malo daljše, meni je bilo čisto prehitro konec. Mogoče je manjkal tudi malo bolj udaren zaključek.

michael-manske.jpg

Popoldan pa sem se poln pričakovanj udeležil delavnice z naslovom Kreativno pisanje za bloge. Če je že omenjenemu predavanju manjkal za odtenek bolj udaren epilog, ga tu sploh ni bilo, ker tudi prave delavnice sploh ni bilo.

Začetek je bil sicer obetaven – po nekaj težavah s preklapljanjem med Mac-om in Pc-jem je Marko začel, naredil krasen uvod1 ter pojasnil potek delavnice. Komaj sem čakal, da se lotimo popravljanja tekstov. Predvsem zaradi tega, ker si res želim izboljšati svoje tekste. Ne toliko pravopisno – upam, da kar se tega tiče, še nekako gre. Bolj v smislu izražanja svojih misli – kako narediti tekst (bolj) berljiv in zanimiv.

marko-crnkovic.jpg

Pa se ponudi Fetalij naj lektoriramo njegov blog. Poskusimo, a žal ne gre.2 Opogumijo se tudi ostali, a dalj od ugotovitve, da mogoče pa velike začetnice na začetku stavka vseeno niso potrebne, nikakor ne pridemo.

Delavnica je bila tako namenjena bolj razkazovanju svojih blogov in debati. Voditelj se je v štartu pustil zmesti in v kombinaciji z zanašanjem na improvizacijo, je vse skupaj nujno vodilo v katastrofo. Nobenega repa, niti glave, vmes pa sploh nič! Ocena: nezadostno 5 – z možnostjo izboljševanja ocene na zagovoru. ;)

Da ne bo zvenelo narobe, bi rad dal še nekaj svojih predlogov. Zelo si želim, da bi na SiOL-u uresničili tole idejo o pravopisnem oz. lektorskem kotičku. Vsake toliko en zapis – pa naj si bodo to navodila, nasveti, morda opozorilo na najpogostejše napake … karkoli. To bi bilo res super, pa tudi za branost se po mojem ni treba bati!

Kar se pa vodenja delavnic tiče – malo bolj avtokratski stil bi bil po mojem dobrodošel. ;)

-Mare

 1. Tudi Marko ima jasno izredno poslušljiv glas, odlično tvori stavke, poleg tega je v uvodu res imel nek point.[back]
 2. Kar je preveč, je pač preveč[back]
 • Share/Bookmark

5 odgovorov v “Blogres 2007 – moj vtis”

 1. Klemen Ban pravi:

  Zdaj, ko sem prebral tvojo oceno Crnkovičeve delavnice, mi je manj žal, da sem jo zamudil.
  Jaz sem bil na Blogresu od začetka pa skoraj do konca, tako da si lahko prebereš, kaj si zamudil.

 2. Kingston pravi:

  Dober zapis. Ampak, da ga Crni tako svira.. to je pa slabo. :(
  Tudi sam sem želel iti na njegovo delavnico, pa ni šlo. Ampak, ko tole berem, mi ni niti najmanj žal.

 3. buba švabe buba švabe pravi:

  Še en tukaj, ki je hotel na delavnico, pa ni šel in je zdaj pomirjen. :)

 4. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  Hja, delavnice res niso bile najbolj posrečene. Ideje so bile sicer ok, vendar tudi na tisti tehnični – Pimp my blog – ni vse potekalo tako kot bi moralo. Vendar sem jaz na splošno zelo zadovoljen. Spoznal sem veliko zanimivih ljudi, slišal mnenja tujih kolegov in izvedel kar nekaj novih, zanimivih informacij. Tudi žur je bil prav prijeten. Pravzaprav je šlo za druženje. Štiri zvezdice in pol.

 5. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  na sploh je bilo zelo dobro … vsaj meni. zdaj pa grem … k svojemu mačku.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !