Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Povsem odštekana dneva v Posočju

Objavil mare, dne 28.06.2007

trenta_240607.jpg

Zmenili smo se v bistvu precej na hitro … a pičimo v Trento pa še malo naokrog? Itak. Vso plezalno opremo nabašemo v avto, zraven še gojzarje in palice za v hribe in gas!

V Trenti nas je pričakala množica balvanov najrazličnejših težavnosti in velikosti. Povsem odštekana pokrajina, ej! Med množico kravjih in ovčjih min na skoraj angleški travici smo si izbrali nekaj nam primernih problemov in balvanirali, kot se fancy reče. Zame je bilo prvič in vsekakor ne zadnjič. Noro!

Proti koncu smo splezali še nekaj smeri v stenah, a kaj preveč nismo več zmogli. Blazinice na rokah se niso več strinjale. Kaj nam je preostalo drugega kot več kot zaslužena pica v Bovcu? In spanje v gozdovih blizu Trnovega ob Soči.

Zajtrk obvezno ob Soči, kje pa drugje! Kolegoma pokažem še sifone na začetku “prepovedanega” odseka, nato pa gas proti Tolminu, kjer najdemo še eno odlično plezališče imenovano Senica.1 V hudi vročini preplezamo nekaj smeri, kamenje leti dol kot za stavo, zato se raje odločimo za kopanje blizu Mosta na Soči ter slastno večerjo nekje v rovtah na poti domov.

Popolno!

http://video.google.com/videoplay?docid=9129214628057213321

Fotografije obeh dni so v galeriji.

-Mare

  1. Šele sedaj vidim opozorilo o kačah. Me ne vidijo več. :) [back]
  • Share/Bookmark

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !