Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Dir na Grintovec

Objavil mare, dne 27.09.2007

grintovec_130907.jpg

Vrh Grintovca (2.558 m) sem si ogledoval že junija, ko sem kolovratil okoli Krvavca. Že takrat sem bil odločen, da je po 11 letih že res skrajni čas, da na vrh stopim še enkrat.

Štartal sem pri kmetiji Suhadolnik (901 m) nad Kokro in kar pohitel do koče na Kokrskem sedlu (1.793 m), kamor sem čez Taško prisopihal v slabi uri in četrt. Pot je na začetku izredno strma, mestoma kar zračna, vsekakor pa izredno naporna.1 Pri koči sem si zato moral privoščit 5 minut odmora.

From Grintovec (2,..

Ker poznam spremenljivo vreme v Kamniško – Savinjskih Alpah sem kaj kmalu krenil naprej proti vrhu. Proti vrhu so mi moči že rahlo pošle, tudi zaradi drsečega snega na že tako ali tako krušljivi podlagi. Vseeno sem pot zmogel v precej spodobni uri in deset minut.

Sicer pa je na vrhu jasno krasen razgled na sosednjo Kočno (2.540 m) in ostale Grintovce. Ampak piha zoprn veter in se kaj hitro poberem nazaj proti koči.

From Grintovec (2,…

Z vsemi počitki in glavnim odmorom nazaj grede pri koči vred nimamo na tem prelepem izletu 5 ur kaj delati – lahko pa se še malo zamudimo pri Suhadolniku, ko gremo slikat kravce in nas pri tem električni pastir prav nemarno spomni na to, da je tam z namenom.

Fotogalerija je tu.

-Mare

 1. Za navzdol sem upošteval nasvet in šel po ta stari poti – močno priporočam.[back]
 • Share/Bookmark

3 odgovorov v “Dir na Grintovec”

 1. Mustang pravi:

  V dobri kondiciji si. Meni je najhitreje ratal do vrha v 3 urah. Nekaj najlepšega za Lublančane… Zaradi takih izletov se splača živeti v SLO!

 2. Maretov blog » » Z biciklom na Zvoh pravi:

  [...] sta pa itak povsem pobeljena. Ampak hecno, od Plaže se je že povsem razločno videla gaz na Grintovec Vsa čast [...]

 3. Jure Jure pravi:

  Grintovec. Čez 2 tedna grem spet gor. Načrtujem eno noro turo. Težka bo, a zaupam vase.

  Mimogrede: lepe slikce.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !