Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Z biciklom na Zvoh

Objavil mare, dne 1.10.2007

zvoh_300907.jpg

Odločitev je padla zelo na hitro – pogled z vrta na Krvavec je obetal idealno vreme za kolesarjenje in res je bilo tako. Tri četrt ure za tem sem že poganjal pedala z Ambroža.

Temperature so bile za te čase prav neverjetne. Res, ta teden sem bil povsem na tleh, ker se zunaj ni dalo početi prav nič. Pa take načrte sem imel še za Triglav … No, sedaj pa slišim, da je že na Kredarici pol metra snega!

Čemur lahko kar verjamem – že na poti na Zvoh sem prečkal nekaj zaplat snega, pogled se je ustavil tudi na belih lisah na Storžiču, Grintovec in Kočna sta pa itak povsem pobeljena. Ampak hecno, od Plaže se je že povsem razločno videla gaz na Grintovec :) Vsa čast junakom!

zvoh_0084.jpg

Po uri in dvajset sem le prisopihal na vrh, kjer me je presenetil nizek vodostaj umetnega jezera. Že na poti pa me je negativno presenetil možakar, ki mi je zabrusil, kaj za vraga počnem s kolesom na tej privatni posesti … Halo?!

Kakorkoli, razgled – tudi na Julijce – je bil prečudovit, na žalost pa sem moral hitro odbrzeti nazaj v dolino, saj smo ob petih imeli uradni začetek IMB-ja. Ja, se ne hecam, v nedeljo ob 17:00.

Pa je bilo kar zabavno, cel kup je tujcev (in tujk), tako da bo, vsaj upam, tole leto precej zanimivo … Predvsem pa upam, da tole ni bil zadnji izlet v hribe.

-Mare

P.S.: Se opravičujem za fotki iz doline – sem se naučil, da je potrebno tudi v hribih imeti baterije polne, če hočeš kaj delat z elektroniko :)

 • Share/Bookmark

3 odgovorov v “Z biciklom na Zvoh”

 1. deejay deejay pravi:

  :) ,haha,baterija so resnično problem tudi pri meni se je že zgodilo,da mi jih je v ključnih trenutkih pobralo,zato…,obvezna rezerva

 2. Miran pravi:

  Ejga a si štartal z Ambroža ali iz doline? Vsekakor “kapo dol”!!!!
  LP
  Miran

 3. mare mare pravi:

  Jaz imam le dve varianti – ali grem od doma (Šentvid) preko Vodic in Cerkelj na Ambrož, ali pa štartam od tam in pičim na Zvoh. Tako da ja, štartal sem seveda iz Ambroža.

  Še zbiram kondicijo in pogum, da štartam iz Cerkelj na Zvoh, enkrat sigurno pade … ;)

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !