Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Združeni narodi priznavajo obstoj globalnega segrevanja

Objavil mare, dne 19.11.2007

Malo me čudi, da nikjer na slovenskem medmrežju ne najdem praktično nobenega zapisa o nedavni zgodovinski predstavitvi raziskave Medvladnega foruma za spremembe podnebja (IPCC) iz Ženeve. Tole pa ne sme iti v pozabo!

17. novembra je IPCC , katerega članica je tudi Lučka Kajfež Bogataj1, v španski Valenciji predstavil svoje ugotovitve širši javnosti, skupaj z generalnim sekretarjem ZN Ban Ki-moon-om. Poročilo je ustvarjalo več kot 2.500 znanstvenikov iz več kot 130 držav in je usklajeno z vladami teh držav. Povedano preprosteje, poročilo je precej omiljeno, a še vseeno zgodovinsko! Zakaj zgodovinsko? Ker zainteresiranim stranem očitno ni povsem uspelo z miniranjem ugotovitev in podkupovanjem znanstvenikov in organizacij … vseh pač ne moreš kupit, ne?


(Vir)

Skratka, naj povzamem le nekaj dejstev: v Afriki bo do leta 2020 primanjkovalo vode do 250 milijonom ljudi, v nekaterih državah pa se bo kmetijska pridelava zmanjšala za 50%. Ob tem je treba vedeti, da je Afrika že sedaj največji svetovni problem. Obenem je sam generalni sekretar izjavil, da je IPCC “nedvoumno potrdil segrevanje našega klimatskega sistema in ga povezal s človeško aktivnostjo”.

Kaj bi še besedičil, ko pa je vse tako lepo obrazloženo v kratki prezentaciji (ZIP, 6MB), tule je tudi posnetek dogodka, me pa skrbi, če bo kateri od naših voditeljev res uspel prebrati tale dokument

Sedaj pa vsi skupaj le še upajmo, da bo Združene narode kdo jemal resno …

-Mare

  1. Glej njen članek o prihodnosti Slovenije![back]
  • Share/Bookmark

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !