Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Športni teden, II. del

Objavil mare, dne 2.01.2008

rinka_281207.jpg

Lepo vreme je bilo potrebno izkoristiti, tako da smo jo v isti zasedbi v sredo mahnili v Nassfeld. Mokrine so nam sicer vsem super, ampak ta dan je bila snežna podlaga precej slaba … trdo, zdrajsano in led. Smo se pa kljub temu res nasmučali – je že tako, da se pri nas v moški zasedbi smuča več ;) Pa še takšno sonce smo imeli, da je bilo že kar kičasto, heh …

Nekako sem ravno prišel v formo, zato sem v četrtek nadaljeval s smuko na Krvavcu. S prijateljem sva uživala v prekrasni snežni podlagi, vremenu brez oblačka, močnem soncu in pogledu na morje megle v Ljubljani. Mljask! Pa še letošnje Stoeckli1 slalomce sem lahko testiral in ugotovil, da je skrajni čas za menjavo smuči ;) Kot noč in dan!

Petek je bil pa en čisto poseben dan. S plezalskim prijateljem in družbo smo se odpravili na Kokrško Rinko (2.433 m) nad Logarsko dolino. Prvič v življenju sem zares hodil v hribe pozimi, prvič pri tem uporabljal dereze in cepin. In spet smo imeli že zares kičasto vreme! Takole je bilo pred začetkom:

From Koroška Rinka…

Čez Turski žleb je bilo ponekod precej strmo, ampak so bile snežne razmere res idealne za začetnike. Mehak sneg in malo njega, utrjena gaz.

From Koroška Rinka…

Na vrhu žleba nas je pričakalo močno sonce za znoret! Posušili smo si majice, si odpočili in se okrepčali. Pa veselo smo se fotkali ;)

From Koroška Rinka…

Kot rečeno, medtem ko ste v Ljubljani počeli kar ste pač počeli, smo nekateri imeli srečo tam gori:

From Koroška Rinka…

Vsi smo bili zmagovalci.

From Koroška Rinka…

Tudi kuža se je nastavil objektivom – skupaj s Triglavom v ozadju.

From Koroška Rinka…

Nekateri so potem v dolino odsmučali, nekateri smo odcapljali, vsi pa smo se raznežili ob pogledu na tale zahod ob zaključku prekrasnega dneva.

From Koroška Rinka…

Kar prehitro je bilo konec vsega skupaj, ampak tudi nadaljevanje tedna ni bilo slabo. London, prihajamo!

Prvi del je tule, več fotk pa v galeriji.

-Mare

 1. Če so dovolj dobre za našega odličnega Jermana … ;) [back]
 • Share/Bookmark

3 odgovorov v “Športni teden, II. del”

 1. Maretov blog » » Športni teden pravi:

  [...] blog Šport je (skoraj) vse. « Naporen december Športni teden, II. del [...]

 2. Maretov blog » » Letošnja smučarija pravi:

  [...] je že skoraj tu, jaz pa še skoraj nobenega zapisa o letošnji smuki na bližnjih smučiščih! Kaj posebej se res ne morem [...]

 3. stave pravi:

  Nassfeld je zakon. Bil lani prvič in bil presenečen nad progami….

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !