Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Pozimi na Triglav (video)

Objavil mare, dne 7.03.2008

triglav_230208.jpg

Očaka smo si ogledovali že zadnjič z Rodice in priložnosti, ki nam jo je naklonilo vreme, res nisem smel izpustiti. Čisto vsak pa pozimi le ne more na Triglav, ne? ;)

Priprave na tak podvig se seveda začnejo že doma s skrbnim zbiranjem podatkov o poti, predvsem pa s skrbno pripravo sendvičev ;)

From Triglav (2.86…

Tudi nekaj malega opreme je potrebno nametati skupaj …

From Triglav (2.86…

Potem, ko smo le dobili pozabljene palice, se vsi zbrali, skuhali in spili kavo, zložili vso robo in oba psa v avtomobila, kupili hrano pri najboljšem sosedu in za povrh še kupili baterije na bencinski – morda je bilo vmes še kaj, kdo bi vedel – smo naposled le odrinili. Iz Krme smo tako krenili že blizu poldneva, na planino Zgornja Krma pa prisopihali natanko 2 uri kasneje.

From Triglav (2.86…

Slej ko prej je treba s potjo nadaljevati … ampak ko pod Kredarico zagledaš še Kalvarijo, te pa kar udari. Ime je več kot zgovorno in s smučmi brez srenačev1 sem šel gor bolj na roke.

From Triglav (2.86…

Ampak ko se po nadaljnih 2h 20′ ozreš in zagledaš tale razgled s Kredarice, je že vse poplačano. V kočo nas nato sprejmeta več kot gostoljubna meteorologa. Na pripombe, da je v jedilnici mraz kot hudič, nam postrežeta s podatkom, da je zunaj za to obdobje okoli 20 stopinj preveč, tako da naj ne jamramo ;) Pojedli smo večino sendvičev in dodatno naročili še ričet, z mesom seveda, kaj bomo stiskali za tisti evro … Spili smo ogromno čaja, tudi s priokusi, pač treba se je bilo nekako ogreti!

From Triglav (2.86…

Noč je bila zame precej kratka, kot se za skupinska ležišča in podvig naslednje jutro tudi spodobi. Z nekim gospodom sva bila zmenjena, da skupaj štartava ob pol sedmih, pa je gospod najprej malo zaspal, potem mu pa še dereze ni in ni uspelo natakniti na čevlje. Predlagal mi je, da grem kar sam naprej, da on že pride za mano. Po hitrem premisleku sem tako ali tako ugotovil, da je brez pasu in vrvi itak bolj ali manj vseeno, če grem gor tudi sam … pa sem šel. Nekako takole poteka pot po grebenu od Malega na Veliki …

From Triglav (2.86…

Po natanko 1 uri takole ponosno stojim na vrhu in sem presrečen … ni od muh tale Triglav! Kar se mene tiče, se na dveh mestih ne bi prav nič pritoževal nad varovanjem z vrvjo, morda tudi nad drugim cepinom, ampak takle imamo, ne?

From Triglav (2.86…

Sledilo je nekaj obveznega fotkanja, par požirkov čaja, čez 3/4 ure pa sem v koči že budil ostale zaspanete ;) Nekako smo po zajtrku le odrinili novim zmagam naproti, pred nami je bilo še 1.500 višinskih metrov smučarije! Če odštejem vmesni postanek smo do doline na bordih in smučkah preživeli še dobri dve uri uživancije. Takole je bilo pri Konjskem prevalu:

From Triglav (2.86…

Sedaj pa, dragi bralec, končno še obljubljeni video:

http://video.google.com/videoplay?docid=-8971910044415061913

No, tura se je končala uspešno, kar se mene tiče celo več kot uspešno, je bilo pa zame vse skupaj očitno malenkost preveč naporno, da ne bi ponoči ob bučni glasbi in dobri družbi sredi Asa zaspal kot top! Jebi ga!

Več fotk je seveda v galeriji, obstaja pa še video o straniščih na Kredarici ;)

-Mare

 1. Srenače sem pametnjakovič ponovno pustil v avtu – tokrat zagotovo zadnjič.[back]
 • Share/Bookmark

3 odgovorov v “Pozimi na Triglav (video)”

 1. žojska pravi:

  vsa čast mare za uspeh! odlično dokumentirano, video zlo dobrodošel, lepo se vidi stanje duha ob pomanjkanju kisika na teh višinah… za sendviče se drugič javim pri tebi

 2. marjeta pravi:

  Ja dobr si se potrudu za tole. Fajn. Boš zdej naprej naš kamerman. ;-)

 3. mare mare pravi:

  Hvala, hvala … čeprav brez vojske video ne bi bil pol tolk zanimiv ;)

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !