Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Prvomajska plezarija

Objavil mare, dne 14.05.2008

… je bila glede na razmere s časom in vremenom odlična. Tri dni sva se potepala po plezališčih ob obali, začela sva v Ospu.

No, v bistvu sva začela v Mišji peči, kjer je bilo meni noro dobro, mali pa vse preveč previsno, tako da sva se po nekaj preplezanih petkah preselila v sosednji Osp. Spoznala sva ga že vikend prej, ko sva bila nad okoljem, vasico, skalo, razgledi … povsem navdušena. Tudi tokrat je bilo lepo, dan se je zaključil z mojo prvo preplezano 6a+ (Killing me softly 1. del), ki sem jo neuspešno naskakoval že zadnjič. Ražnjiči brez kruha so bili odlični, spanje v kampu pa več kot zasluženo.

http://www.planetfear.com/article_detail.asp?a_id=458

Povsem sveža sva se naslednje jutro odpravila proti Limskemu kanalu. V plezališču nad cesto sva bila neprijetno presenečena nad strašno gužvo, zato sva se po nekaj preplezanih peticah preselila v drug sektor. Oba sva splezala še eno petico, uživala v noro lepem razgledu (skoraj takole kot na spodnji sliki), potem pa se po skorajšnjem srečanju s kačo od tam kaj hitro pobrala. Sledilo je kopanje v Poreču, ampak res na brzino, voda je še vedno mrzla svinjskih 3 cm. Noč pri kolegu v prikolici je bila pa tudi nekaj posebnega, baje da je en grozno smrčal celo noč …

http://www.hrphotocontest.com/data/gallery1/4138/48753.jpg

Za nedeljo sva si pustila še Rovinj, ampak je bilo vse skupaj res bolj na easy. Pet lahkih smeri in že sva bila pri špagetih, potem ko sva se juhic že počasi naveličala.

Slike pa tokrat niso moje, fotič je dokončno izdihnil.

-Mare

  • Share/Bookmark

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !