Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Storžič, prvi hrib letos ;)

Objavil mare, dne 26.08.2008

storzic_190808.jpg

Vsaka stvar je enkrat prvič in letos sem v kopnih razmerah do sedaj obdeloval bolj Šmarno goro in njej podobne hribčke. Čas je že bil za malo višje cilje …

Štartal sem z Laškega nad Preddvorom oz. vsaj mislil sem, da sem tam. Sledilo je nekaj lutanja, nato pa sem le prišel na pravo pot, ki pelje mimo planine Javornik na vrh Storžiča. Ker pa se mi je planina zdela preveč levo, sem nadaljeval kar naravnost navzgor po travnati grapi.

From Storžič, 19.8…

Po konkretnem grizenju kolen, ustavljanju in sopihanju, sem le prišel na greben, po katerem gre stara pot na vrh. Lepa pot!

From Storžič, 19.8…

Nekaj obveznega fotkanja, nato pa navzdol na Kališče in proti avtu.

From Storžič, 19.8…

Več fotk v galeriji.

-Mare

 • Share/Bookmark

2 odgovorov v “Storžič, prvi hrib letos ;)”

 1. Jure Jure pravi:

  Storžič je meni najljubša gora in hkrati gora, ki mi vzbuja največ spoštovanja. Dalnjega leto 2000, ko sem avgusta drugič v življenju prišel nad 2000 m, sem prišel na Storžič preko Poljan. Ja, bilo je zahtevno, čeprav je pristop preko Psice še najlažji. Potem sem šel dol mimo planine Javornik in takrat se mi je ta strmina zdela tako huda, da je sam ne bom nikoli sposoben. Nekaj let kasneje po več izkušnjah sem se na vrh povzpel skozi Žrelo, kar je prav tako zelo zahtevno, gotovo pa bom gor pri križu še stal.

 2. Planinec.Si pravi:

  Živjo!

  Vidim da imate radi gore :D , a vas lahko povabim na spletno stran http://www.planinec.si . Tam boste našli veliko koristnega zase. Imamo številne opise poti in prepričan sem, da boste našli kaj zase :)

  Lahko pa pridete pogledat tudi na forum: http://www.planinec.si/forum/ in prilepite tudi kakšno vaši sliko ter spodaj dodate link do vašega bloga :) tako bo prišlo še več planincev sem pogledat :)

  Imejte se lepo! veliko lepega vremena :)

  LP

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !