Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Triglavskih pravljičnih sedem

Objavil mare, dne 14.10.2008

Ali je število sedem pravljično zaradi Sneguljčice in sedem palčkov ali le zaradi slovenske sedmice, ne vem. Vem pa, da je podobno kot z vzponom na Triglav, pravzaprav dolžnost vsakega pravega Slovenca in Slovenke sprehoditi se po dolini Triglavskih jezer. Skupaj s Prehodavci je to, kot se je izrazila moja mami in se z njo v celoti strinjam, najbrž največ, kar ponuja Slovenija.

Sam sem pozabil, kako strmo je že v Komarči in sem posledično bil presenečen nad ubijalskim vzponom. A kaj kmalu, po slabi uri, sem zagledal prvega na moji poti, Črno jezero.

From Walk through the Triglav Lakes Valley

Natanko še enkrat toliko sem potreboval do naslednjega, Dvojnega jezera s Kočo pri Triglavskih jezerih vred.

From Walk through the Triglav Lakes Valley

Nomen est omen, Veliko jezero je tako veliko kot tudi veličastno. O okusih se sicer ne razpravlja, kot bi vedel povedati moj oči, ampak tole je meni definitivno najlepše jezero. Kakšne pol ure sem tekal naokrog, slikal, snemal … in preprosto stal in se čudil lepoti in popolni tišini.

From Walk through the Triglav Lakes Valley

Kaj kmalu sem nadaljeval in čez čas prispel do Zelenega jezera, ki se mi je presenetljivo zdelo še najmanj zeleno od vseh … ;)

From Walk through the Triglav Lakes Valley

Našo pot in tole hitro izobraževanje nadaljujemo z Rjavim jezerom, presodite sami o ustreznosti imena …

From Walk through the Triglav Lakes Valley

Tu pa je še zadnje na moji poti, Jezero pod Vršacem.

From Walk through the Triglav Lakes Valley

Ob prečudovitih fotografijah mnogi najbrž sploh niste opazili, da jih nanese le šest, kje za vraga je manjkajoče sedmo jezero? No, na žalost Mlaka v Laštah, kakor se slednje imenuje, poleti pogosto presahne in tudi tokrat je bilo tako.

Vsem lepotam jezer moram dodati in opozoriti še na Prehodavce. Od tu imamo po mojem skromnem mnenju enega najlepših razgledov pri nas: nad nami je Kanjavec, vidimo pa vse od Triglava, Razorja, Prisojnika, Jalovca … skratka ni da ni. Pri koči ni bilo več nikogar, niti sapica ni zapihala, sonce pa je pripekalo, tako da sem ponovno le obnemel in strmel v lepote tega sveta.

From Walk through the Triglav Lakes Valley

Ura je bila že poznih štiri popoldne, ko sem le krenil nazaj, in to po hitrem postopku. Pred mano je bil še dolg in naporen povratek nazaj, vseeno pa sem si vzel še nekaj trenutkov za fotografiranje. Tule je še nekaj utrinkov za popestritev vašega čudovitega dneva v naslonjaču ;)

From Walk through the Triglav Lakes Valley

From Walk through the Triglav Lakes Valley

Tole gre pa še v kategorijo saj ni res, pa je. Namreč takšen je pogled navzdol z vrha Komarče, s katere bi se človek raje popeljal s padalom kot pa z ubogimi koleni. Naslednjič grem zagotovo prek Planine Blato.

From Walk through the Triglav Lakes Valley

-Mare

 • Share/Bookmark

10 odgovorov v “Triglavskih pravljičnih sedem”

 1. Typhon Typhon pravi:

  Waw, super tura in še lepše fotografije! Še posebej tretje od zadaj mi je všeč!

 2. Bejdi Bejdi pravi:

  krasne slike ;)

 3. M&M pravi:

  ooo, macesni…
  …preprosto stati in se čuditi…jap, neprecenljivo. in ja, treba je it ven iz naslonjačev :)

 4. mici mici pravi:

  Če kdaj jemlješ kakšnega s seboj, se postavim kar v vrsto. ;-)

 5. mare mare pravi:

  Mici, ni blema ;)

 6. Jaka pravi:

  Krasne fotke!!! Bravo.

 7. enjanez enjanez pravi:

  Tusi zame je ta kraj eden najlepših. Pa naj bo pozimi, poleti ko nad poprovcem divja nevihta, ali pa jeseni, ko zažarijo macesni. Ne vem še, če ne bom šel prav zaradi teh slik v soboto sem gor ;)

 8. bostopor bostopor pravi:

  Mare, kot ponavadi razveseljuješ s prekrasnimi slikami. V tako turobnem vremenu se še kako priležejo. Oči se prav z užitkom odpočijejo na tem našem malem biseru. Ja, Ledvička je samo ena!

 9. Ursula pravi:

  u. lepe panoramske sedmerih! ta prva je zakon!

 10. LeVaK pravi:

  Tudi sam sem mnenja, da je ta dolina ena najlepših pri nas. Letos dobim obiske in Švedske in jih še sedaj pripravljam na pot na Triglavska jezera:) Bomo pa definitivno štartali iz Blata. Je le manj naporno:)

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !