Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Škrbinska plošča

Objavil mare, dne 20.10.2008

Minuli vikend smo tečajniki preživeli precej hribovsko. Z avtom čez drn in strn skoraj do planine Razor, nato pa se je začelo počasi zares. Alpinizem!

Do Škrbinske plošče, našega glavnega cilja oba dni, smo se od Koče na planini Razor dodobra ogreli. Kaj kmalu pa presenečenje … a na tej steni bomo mi že plezali? Škrbinska plošča sicer ni strma, je pa vseeno ogromna, da ne rečem veličastna, sploh za nas, tečajnike ;)

From Climbing at Škrbinska plošča

Po takem šodru smo prvi dan zabijali in izbijali kline, vtikali jebice in frende ter se umikali letečim kamnom.

From Climbing at Škrbinska plošča

Večerja v koči je bila več kot zaslužena, jota in klobasa sta bili odlični. Smeha, dobre volje in petja ni manjkalo, morda naložim v kratkem še filmček v potrditev ;)

From Climbing at Škrbinska plošča

Takole se tečajniki pod steno pripravljamo na nov dan.

From Climbing at Škrbinska plošča

Današnji plan: prikaz reševanja padlega. Zgleda res zelo zelo zelo zakomplicirano, baje da bo to naša glavna okupacija naslednja dva meseca ;)

From Climbing at Škrbinska plošča

Nato je sledilo še prosto plezanje po edini navrtani smeri v steni, pa še tu so bili svedrovci postavljeni v povprečju na kakih 10-15 metrov … skratka, povsem na psiho! Kakorkoli, vsem trem navezam se je uspelo prebiti na vrh kakšnih 200+ metrov visoke stene, z Alešem pa sva se kot edina navzdol še spustila po vrvi. Abzajl se je vlekel v nedogled oz. tja do trde teme, groza, kako se lahko vrv skrotoviči in zavozla …

From Climbing at Škrbinska plošča

Skupna ocena vikenda: noro hudo, to-mi-deliiiii!

-Mare

  • Share/Bookmark

En odgovor v “Škrbinska plošča”

  1. Anže pravi:

    Hehe, najbolj mi je všeč zadnji stavek – skupna ocena vikenda :) hehe

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !