Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Prvič v ta zaresnem ledu

Objavil mare, dne 16.01.2009

Oni dan mi je nekako uspelo prepričati kolege naj se me usmilijo in me vzamejo s seboj v Logarsko dolino plezati ledene slapove. Bilo je mraz, a pestro, saj sem izkusil praktično vse, kar se izkusiti da. 

Za začetek sem med čakanjem prve naveze Anžeta in Bora v sibirskem mrazu kasiral ledeno kocko tipa 15×15×15 cm v meča na desni nogi, na kar me je bolečina opominjala še cel dan, pa tudi dan kasneje ni bilo kaj dosti bolje. Nadaljevalo se je s padcem Anžetovega lednega svedra čez cel raztežaj, je pa res, da je moj žep imel blazno srečo, da je sveder padel direkt v sneg. Ufff, odleglo … (sveder mi je nepoznana prijazna naveza dostavila dva raztežaja višje, HVALA!)

No, naj na tem mestu še ostale v drek potunkam, Anže je bil namreč ta dan edini, ki svojih svedrov ni prepustil sili gravitacije … Za intermezzo sem si seveda z derezo natrgal hlačnico,  si s cepinom odbil ledeni košček direkt v prepozno zaprto levo oko, nato so name padale še gromozanske snežene kepe (glej video spodaj), pa na štantih sem mutil na polno in s svojo vsesplošno počasnostjo spravljal v obup profije, da o povoženem mačku na poti domov ne govorim.

Na sliki spodaj prvi raztežaj Slapu pod Sušico (WI 4 , M, 160m)  – poleg tega smo splezali le še Kaskade (WI 3, 60m) in Avtocesto (WI 2, 70m).

From Icefalls in Logarska dolina

Bora zaliva v enem od naslednjih raztežajev:

From Icefalls in Logarska dolina

Zadnji raztežaj:

From Icefalls in Logarska dolina

Kljub vsem pripetljajem sem v odlični družbi, v kateri ni manjkalo smeha in kaj dobre, ODLIČNE  volje, preživel seveda en naravnost fantastičen dan. Plezanje slapov je res nekaj posebnega, je pa jasno fino imeti s seboj nekoga ala Anže, Tadej in Bor, da ti vso stvar podrobno razloži, svetuje in konec koncev spleza vse naprej! Tudi s svojim plezanjem sem kar zadovoljen, saj sem do sedaj v ledu poskusil le v Mlačci natanko pred enim letom.

Tule pa dodajam še video zapis celotnega dogajanja v produkciji Freeapproved:

YouTube slika preogleda

-Mare

  • Share/Bookmark

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !