Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Turno okoli Krvavca

Objavil mare, dne 16.01.2009

V nedeljo je bil zares lep dan in po zmrzovanju v Logarski se mi je zahotelo le še sonca in lepih razgledov. Grintovec je na žalost odpadel, a tudi planine in lažji vrhovi za Krvavcem so bili več kot zanimivi. Predvsem pa sproščujoči!

Parkiram pol ure hoje do Kriške planine, saj mi brez verig s slabimi gumami dlje po zaledeneli cesti ne uspe. Najprej se v pravi vročini po še trdem snegu povzpnem na sedlo in desno na Košutno, odsmučam po zglajenem terenu nazaj na sedlo, pa gor na Kompotelo, naredim par zavojev po pršiču, na Vrhu Korena pa si vzamem daljšo pavzo za izdatno sončenje ter štetje srečnežev na strehi Grintovca in vrhu Brane.

Pogled v meglo in mraz:

From Around Krvavec in winter

Planina Koren

From Around Krvavec in winter

Krvavec in Zvoh s Kompotele

From Around Krvavec in winter

Ja, tudi pršiča je bilo nekaj …

From Around Krvavec in winter

Grintovci, se pravi Kalški greben, Kočna, Grintovec, Skuta … Brana, Kamniško sedlo in Planjava (od leve proti desni).

From Around Krvavec in winter

Smučarija proti planini Koren je bila izvrstna, špura na sedlo med Krvavcem in Zvohom prav tako, tako da sem bil na smučišču in v avtu kot bi mignil. En prav prijeten izlet, Kalški greben pa sem za razliko od letne variante izleta zaradi utrujenosti izpustil.

Zvoh pa takole speglan še sedaj ne dela … mislim pa kaj njim ni jasno?!

From Around Krvavec in winter

-Mare

  • Share/Bookmark

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !