Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Ključ je v planiranju in organizaciji

Objavil mare, dne 18.01.2009

Prvotni plan turne smuke z Vajneža sem spremenil zgodaj zjutraj, ko naj bi počakal zaspanete in šel še na kavico v enega izmed lokalov tam nekje ob avtocesti blizu Vrbe. Mislim, halo? Zakaj točno sem potem ponovno vstal ob nečloveški uri?

Grem naprej, ni druge. Parkiram kaj kmalu za odcepom za Valvasorjevo kočo, skoraj povsem na dnu, saj je na mojo žalost po zasneženi cesti urejeno sankališče. Skoraj debelo uro potrebujem do koče, cesta je povsem položna in tako se pot precej vleče.

Pri koči dojamem, da je edina pot na Vajnež proti Stolu in šele skoraj pod vrhom prečenje po grebenu na levo, pa si rečem, ni druge, grem pač na Stol. Na Žirovniški planini  naredim napako in se usmerim kar takoj levo navzgor po letni poti, namesto da bi potegnil do Zabreške planine. Prepričan sem namreč bil, da bom tu več na smučeh, kar seveda ni res. Pot je preveč strma in poraščena, da bi to imelo smisel.

Nekje na 1.500 nadmorske višine me naenkrat ujame megla, veter in sneg, kljub temu, da je še pri Valvasorjevi koči bilo povsem sončno. Razočarano se odločim za sestop – pa še tu ni bilo skoraj nič smučanja.

Po tej plazovini je bilo grozno smučat, kepe, kloža … da te mine.

Sprehodil sem se še do Zabreške planine, čisto tako iz radovednosti, potem pa skozi gozd na cesto in proti domu. Ja, se še učimo.

-Mare

 • Share/Bookmark

5 odgovorov v “Ključ je v planiranju in organizaciji”

 1. Jaka Ortar pravi:

  :) Jah takle mamo ja. Čeprav meni pa včasih prav odgovarja, da ne vem, kam grem, saj se potem lahko najbolje prilagodim razmeram in ne tiščim do vnaprej postavljenega cilja. Važno, da si živ.

  Srečno!

 2. LeVaK pravi:

  Tudi sam sem imel danes plan na hitro skočiti na Triangel ali po plazu proti Begunjščici, pa sem pred odhodom poklical na Zelenico in povprašal po razmerah. Sicer me gospod kaj vesel ni bil, je pa vseeno povedal, da pada sneg in da zgoraj vleče veter. No, pa smo ostali doma.

  lp, Matej

 3. seamus pravi:

  Vidš, zato jest sam hodim ;) Za na Valvazor pa obstaja tudi direktna pot, ne po cesti.

 4. mare mare pravi:

  Ja vem, že prej se odcepi levo, samo a se da tudi na smučkah? Imam en feeling da je kr strmo in predvsem skozi gozd … si že šel na dilcah?

 5. seamus pravi:

  @mare – ja če si na vsak način hotel na smučkah, potem ti ne vem točno povedat ;)
  Je pa pomoje že prvi dan po sneženju zgaženo, tako da verjamem, da je bila tokrat že avtocesta do gor. Pa še peš si hitreje, kot na smučkah.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !