Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Ponovno v Mlačci

Objavil mare, dne 26.01.2009

Po skoraj letu dni sem bil ponovno Mlačci, kjer smo s tečajem preživeli en res super (uspešen) dan. Prvič sem plezal brez paščkov na cepinih, kar vso stvar bistveno oteži, tako da so tiste tri smeri zlata vredne. Noro vesel!

Nekaj fotk:

From Ice climbing Mlačca

From Ice climbing Mlačca

From Ice climbing Mlačca

From Ice climbing Mlačca

-Mare

 • Share/Bookmark

7 odgovorov v “Ponovno v Mlačci”

 1. LeVaK pravi:

  Vidim, da ste plezali enake smeri kot mi kakšnih 14 dni nazaj. Edino stebra na zadnji sliki nismo, saj je bil takrat zaseden.

  Sem pa mislil, da je tale otoplitev pobrala ves led. Nekaj sem slišal tudi, da svetovno prvenstvo v Mlačci odpade. Glede na količino ledu na vaših slikah bi rekel, da je ledu dovolj.

 2. mare mare pravi:

  Ma itak, ledu je ogromno! Sicer temperature niso ravno ful nizke, ampak pod nulo pa vseeno je, sploh ponoči zagotovo ornk pomrzne! P.S.: Steber na ta zadnji (5.) sliki ni tako zahteven kot recimo ogromna vertikala na 2. sliki, ki mi je bila res ZAJ***** – ene parkrat skoraj padel, navijalo kot še nikoli kar pomnim, ampak je bilo pa zato veselje na vrhu toliko večje, he he. Kot rečeno, tisti steber ima pa čist narejene luknje za cepine in noge, pa še led je boljši, tako da greš gor kot po lojtri ;)

 3. LeVaK pravi:

  Tista vertikala na drugi sliki je čisto na levi? Tako rekoč prvi “slap”? Če je to to, je tudi mene zadnjič na tej pošteno navijalo, čeprav sem lezel bolj po desni strani vertikale. Pod vrhom me je navijalo, sem komaj še držal cepin. Pa še brez paščkov so bili:) No dobro da vem, da moram drugič poizkusiti še steber.

  Glede na razmere v naravi, sem mislil da je tukaj tudi pobralo ves led. V Tamarju, Bohinju in Logarski je vse šlo, kolikor berem po internetu. Očitno bomo konec tedna leteli v Mlačco.

  lp, Matej

 4. mare mare pravi:

  Ne ne, vertikala na 2. sliki je v bistvu za kopno skalo po celi višini, ki je vidna na prvi (naslovni, odrezani) fotki v desnem delu. Se pravi tista vertikala je v desnem delu Mlačce. Oz. še drugače, je kakšnih 20-30 metrov desno od zadnje fotke ;)

 5. LeVaK pravi:

  Aha, to je pol tista ta “zajebana” stran:) Tam pa še nismo bili, ampak verjamem da te je navilo ko hudiča:)

  Na, smo pa hoteli ta vikend it v Mlačco sem pa videl, da je svetovno prvenstvo. Nič ne bo:S

  Glede na to da ste bili gor za vikend, a je bilo veliko ljudi?

  lp, Matej

 6. bostopor bostopor pravi:

  Mare, sicer z malo zamude, ampak zato nič manj vesel, ko gledam tvoje fotke… Ja, res dober dan smo izkoristili, led je bil ravno pravšnji, tako da so cepilni peli. Si bo treba enkrat RES fotke izmenjati, saj imam še par tvojih z Vršiča…

  Lp.

 7. Jure pravi:

  čist hudo!

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !