Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Zimski tabor na Komni

Objavil mare, dne 1.02.2009

Prav fino smo se imeli ta vikend na Komni! Snega kolikor hočeš, družba pa itak odlična.

Že v petek popoldne smo se natovorjeni kot kakšne mule odpravili novim dogodivščinam naproti. Koča na Komni je sicer skoraj hotel, no sedaj je jasno zmanjkalo elektrike, tako da kakšne posebne vročine te dni ni bilo …

Je bilo pa zato ogromno dobre volje, smeha in predvsem nabiranja dragocenih izkušenj gibanja v snegu. Učili smo se pravilno gaziti v skupini, iskati z žolnami, sondirati, kopati snežne luknje, narediti snežni prerez, ustaviti se s cepinom iz vseh možnih kombinacij in jasno varovati v snegu. Je kar nekaj za zapomnit …

Megla za pop****

From Komna, 30.1.-1.2.2009

Snežni prerez

From Komna, 30.1.-1.2.2009

Planina na Kraju

From Komna, 30.1.-1.2.2009

Ustavljanje s cepinom

From Komna, 30.1.-1.2.2009

Gaženje proti planini Govnjač

From Komna, 30.1.-1.2.2009

In še večer …

From Komna, 30.1.-1.2.2009

Precej več fotk v galeriji.

-Mare

 • Share/Bookmark

3 odgovorov v “Zimski tabor na Komni”

 1. LeVaK pravi:

  No, vidim da ste kar uživali tale vikend:) Tudi sami smo nekaj razmišljali o izletu na Komno ta vikend, pa smo se na koncu odločili za malo bolj adrenalinsko soboto(sankanje):).

  Kako da si smuče pustil doma in jo mahnil peš? Pri količini ceuca na slikah, je to skoraj greh!:)

  Sicer so pa teli zimski tabori špica. Letos sem se prvič spravil na tečaj varnega gibanja pozimi, ki se je odvijal na Igu v LJ. Sicer nismo morali testirati na pravih razmerah, ker je bilo premalo snega, smo pa vseeno izvedeli osnove. Poizkusili smo sondirati(nisem si mislil, da se človeka tako izrazito čuti), iskanje žolne, prerez snega, hojo s cepinom in derezam,… Na žalost se takih tečajev udeležuje premalo ljudi. Tudi sam se moram še dodobra navaditi na mojo žovno, ampak na žalost sem edini od kolegov, ki jo imam in tako nimam s kom vadit:)

  Sem pa ravno par urc nazaj priletel iz Zelenice. Me je šokiralo, ko sva imela s kolegom na vrhu Triangla jasno vreme. Sicer ni bilo sonca, ampak nad nama je bilo modro nebo. Kako lepo je videti malo modrine po toliko časa:) Se sploh ne spomnim več, kdaj je bilo jasno:)

 2. mare mare pravi:

  Dej nehi! Modrina? O blagor! Drgač sem pa hotu it s smučkami, itak, sploh ker imam zdej končno vse svoje in novo, ampak je bil program pač gaženje in učenje vseh teh izredno koristnih reči … ma ni bilo hudega, vidljivost je bila tako slaba, da smučarija ni bila bogvekaj, vsaj tako so povedali trije v druščini, ki so imeli smuči. No zdej sem dal to čez, čakam le še da neha že za božjo voljo padat, da se sneg predela in da začnem skijat na polno! :D lp!

 3. LeVaK pravi:

  Uuu maš novo opremo! Fino! Tudi jaz sem na začetku imel podarjeno odpremo od strica. Po prvem smuku sem zlomil smučke(starost je terjala svoj davek), tako da sem tudi šel v nakup nove opreme. Jutri dobim še pse, da bom končno lahko normalno hodil, saj imam sedaj 70mm pse na 129-90-110 smučkah in lahko več ali manj hopim samo po ravnem, saj v klanc ne primejo(vsaj po pršiču ne, po steptanem snegu gre).

  Mimogrede, kaj si kupil, če ni skrivnost?

  lp, Matej

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !