Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Veliki vrh (Košuta)

Objavil mare, dne 14.02.2009

Po dooooolgem času spet na turnih smučeh, končno vsaj približno ugodne razmere! Na Kofcah nisem bil že kakšnih deset let in bil je zares skrajni čas, da se vrnem na kraj, ki sem si ga iz otroštva najbolj zapomnil po najbolših žgancih ever.

Tak je pogled na naš cilj z Matizovca (ampak nič bati, mi gremo okrog):

From Veliki vrh (Košuta), 14.2.2009

Pešaki med grebenskim vzponom na Kofce goro:

From Veliki vrh (Košuta), 14.2.2009

Turni smučarji pa smo za pet metrov celo sneli smuči, en (kratek) del je bil precej zoprn …

From Veliki vrh (Košuta), 14.2.2009

Na grebenu med strahospoštovanjem opasti:

From Veliki vrh (Košuta), 14.2.2009

Rok, Zlato in Primož oz. kolegi Freeapproved-ovci

From Veliki vrh (Košuta), 14.2.2009

Pa še midva s fotrom, za spomin na najino prvo skupno turo:

From Veliki vrh (Košuta), 14.2.2009

Aja, razmere so bile pa kar zahtevne: nekaj pršiča, nekaj ledu, nekaj klože, menjajoča svetloba, veter … ampak se je dalo.

-Mare

 • Share/Bookmark

4 odgovorov v “Veliki vrh (Košuta)”

 1. LeVaK pravi:

  No evo, pa si jih sprobal(nove smuče namreč). Kako se obnesejo? Je to to, kar si hotu?

  Sva jo danes tudi hotela s kolegom skočit na Kompotelo, ampak sva edinkrat v tem letu pustila doma cepine in dereze. Pa ravno danes, ko bi jih edinkrat rabila. Ker nisva imela opreme, sva na severni strani Krvavca obrnila in jo mahnila direktno na Vrh krvavca in potem še naprej na Zvoh, ki trenutno ne obratuje in se da smučat. Končno sem sprobal nove kože in lahko samo rečem: Kaj sem toliko časa čakal na nakup?:) To vsaj prime:)

  Spust je bil podoben kot pri tebi, led, pršič, led, pršič in en kup vetra. Na žalost sem spregledal en prehod ledu v trd sneg in mi je zapelo smučko. Sedaj ležim doma z poškodovano ramo. Upam, da ne bo hudega in da bom jutri zmožen kakšne lažje ture, saj je napoved fantastična.

 2. mare mare pravi:

  He he, jah končno sem sprobal in vse kar lahko zaenkrat rečem je, da so skoraj enake kot očetove (sem tudi kupil skoraj enak lok). So pa ble razmere res “zanimive”, sem se razpisal na turni klub gora malo več, ampak tudi tu brez srenačev – no go! Upam, da bo rama OK, hladi jo čimveč (led čez ruto ali hladilni geli)

 3. Jano pravi:

  D best.. no vsaj lepa tura je bla, smučanje je pa doskrat loto! Mi smo mel na srečo čist predelan sneg.. na Struški:) Kloža pa vedno preži za nami, nimaš kej;)

 4. LeVaK pravi:

  Ja, verjamem da brez serenačev nebi šlo. Če pomislim nazaj, meni bi danes šlo precej bolje s serenači pa se sploh nisem spomnil, da bi jih namontiral… Jao!:)

  Rama se pa že hladi, upam da bo jutri uporabna za kak puklčk… V takem vremenu ne smem bit doma:)

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !