Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Proti Montažu

Objavil mare, dne 17.02.2009

Priznam, da mi doslej ni bilo povsem jasno, čemu mnogi turni smučarji rinejo na ture v Italijo, ko pa imamo doma toliko hribov za podelat. Tudi pred tole turo sem imel resne pomisleke, ko pa je precej bližje še nešteto odličnih ciljev … a ne bi se mogel bolj motiti!

Tereni praktično takoj čez mejo so namreč zares nekaj posebnega, nisem povsem prepričan, če najdemo take tudi pri nas doma. Takoj, ko smo po slabi uri prišli iz gozda na planino Pecol, me je pokrajina očarala, še sedaj se ne morem načuditi terenom in razgledom …

From Montaž, 15.2.2009

Množica smučarjev je zavila na skrajno levo pobočje tik pod Montažem, naša skupina pa se je odločila za srednjo varianto proti sedelcu med Špikom Hude police in Vrhom Brd (upam, da sem zadel). Špuro so četrt ure pred nami vlekli – kdo drug kot Slovenci!

From Montaž, 15.2.2009

Tule smo na sedlu, kjer je bilo prav prijetno toplo, vam pa iz prve roke povem, da je sonce že precej pridobilo na svoji moči … kremo v roke (oz. na obraz)!

From Montaž, 15.2.2009

Vrhnja flanka je bila super pršičasta, nižje pa smo naleteli na zmes skorje in pršiča.

From Montaž, 15.2.2009

Pa še pogled proti smučišču Sella Nivea in Prestreljeniškemu oknu (za njim je Kanin).

From Montaž, 15.2.2009

Res je bilo fantastično in zagotovo ne zadnjič! Več fotk kot vedno v galeriji.

-Mare

 • Share/Bookmark

13 odgovorov v “Proti Montažu”

 1. Helena pravi:

  Ufffffff, kičasto lepo…… vam kar zavidam. Kaj pa brez dilc, npr. pešaka, je tudi primerno? Mene to bolj vleče, ker ne smučam.

 2. blitz blitz pravi:

  Zahodni Julijci, ki so pomotoma ostali izven Slovenije, v resnici ponujajo nekaj posebnega. Za razliko od slovenskih gor namreč niso preveč obljudeni in če si želite miru, ga boste tukaj našli. Na koči Brazza denimo nes je nekega avgustovskega dne prenočilo le pet – avstrijski par in trije Slovenci. Podobno je bilo le dan kasneje na koči Corsi pod Višem. Na celotni štiridnevni turi pa nismo srečali več kot morda 20 planincev, od katerih jih je več kot pol bilo na enodnevni turi na Montaž.

  Skratka, užitek miru, ki ga na označenih poteh v slovenskih gorah lahko samo sanjaš.

 3. heavyd pravi:

  Lansko leto sem prvič v življenju smučal na Kaninu in tudi Sella Nevea ..noro lepo. Res je težko dojet, da je ta alpski, gorski raj Italija. ..in da bi mogl bit to Slovensko, ampak to je že druga zgodba. Skratka idilično. In tam je tudi neko jezero, ki zgleda tako lepo, kot najlepša kartica iz Kanade.

 4. Ime Obvezno pravi:

  Podelat? WTF?

 5. mare mare pravi:

  Podelat = obiskat, se povzpet nanje, smučat z njih, pustit s smučmi sled … vse to ;) V bistvu za ODKLJUKAT.

 6. Nace pravi:

  uaaa ful lepo, še kako s smučanjem dol bi lahk dal :D

 7. bojan pravi:

  svaka vam čast…lepe slike…poznam samo ljudi, ki jih zanima samo fuzbal in košarka, pa sem vesel, da koga še kej drucga zanima..

 8. Mari pravi:

  Noro lepo, pa vidim, da vas je bla kar luštna skupinca

 9. seamus pravi:

  Aha, sem vas videl z letala :lol:
  Upam, da bo tudi ta vikend vreme za v hribe!

 10. LeVaK pravi:

  Jao Mare, jaz ti tudi malo zavidam:) Koliko časa pa traja takale turna(vzpon)? Mikavno ko hudič, sam kaj ko nimam kondicije za kaj takega. Danes sem mislil na kaj višjega iti, je pa tak veter, da tud za ven ni it:)

  Nace: na poti dol se preveč uživa in niti ne pomisliš, da bi se ustavil in slikal:) Vsaj sam imam take probleme.

 11. mare mare pravi:

  Slabe tri ure smo rabili od podna do omenjenega sedla, jasno na turnih smučeh. Pešaki pa so se približali bolj štirim uram v eno smer …

 12. LeVaK pravi:

  Huh odlično! Koliko je to višincev? Nekaj takega kot Begunjščica iz Ljubela? Malo za primerjavo, da bom znal ocenit, kdaj bom dovolj natreniran za tale vzpon:)

 13. Jure pravi:

  Se vam moram najprej zahvalit za super idejo. Sem šel včeraj in – res je špica.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !