Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Smučarija v Avstriji

Objavil mare, dne 3.03.2009

Ne bom preveč dolgovezil, prejšnji teden smo bili na smučarskih počitnicah v avstrijskem Bad Hofgasteinu. In snežilo je non-stop, razen srede, ko je bila na sporedu res vrhunska zimska idila.

Tudi vse ostale dni smo presmučali, kolikor se je v izredno slabi vidljivosti dalo, tako da nekaj kilometrov po smučiščih in izven njih po prvovrstnem pršiču smo že imeli. V sredo pa kot rečeno, kič brez primere. Toplo sonce, šajba in vsaj do kolen pršiča, ma kaj pršiča, puhca! Več pa naj povedo slikce. Jutranji pogled skozi okno:

From Skiing in Bad Hofgastein, 2009

Bratova in moja špura, takole za ogrevanje:

From Skiing in Bad Hofgastein, 2009

Pogled na smučišče:

From Skiing in Bad Hofgastein, 2009

Sedaj pa zares, off-piste spust prav z vrha najvišje sedežnice do srednje postaje gondole. Krog je trajal debelo uro …

From Skiing in Bad Hofgastein, 2009

V enem dnevu smo vsi navdušenci zvozili kakšno polovico vsega terena, ki ga je pa še vseeno petkrat toliko, kot na sliki. In to kakšen teren … zares močno priporočam!

From Skiing in Bad Hofgastein, 2009

Da ne omenjam vrhunskih term – če ne drugega se zaradi savn splača iti pogledat! Najbolj hecna je bila mlada in luštna skrbnica savn, vsi smo se moral slečt! “Please zespect zhe zules, no swimming shoats, only youa towel! Put youz feet on the towel, please! Thank you!” He he ;) Ampak same savne so pa zares vrhunske!

-Mare

 • Share/Bookmark

13 odgovorov v “Smučarija v Avstriji”

 1. Karmen pravi:

  Uf, tole je pa videt res kot vrhunska uživancija:-)

 2. Matjaž pravi:

  še moja špura … sicer 6 let nazaj ;-)
  http://foto.mg-65.com/photo.php?photo=35&exhibition=2&ee_lang=slv&u=4804451,7

  še večja uživancija je v sportgasteinu … kakih 20 km stran … ampak v istem sklopu smučišč :-)
  http://foto.mg-65.com/photo.php?photo=1999&u=4804475,6

 3. LeVaK pravi:

  Oooo mater ste mel dobr sneg!! Mi smo imeli malo bolj južnega v Julijcih, ampak smo bili pa prvi, ki smo vijugali po flanki. Bilo je pa izredno toplo, tako da smo pred hišo ležali kar v kratkih rokavih:)

  Škoda da ste imeli slabo vreme vse ostale dni… Koliko vas je prišel izlet? Je bilo to s kako agencijo ali na svojo roko?

  lp, Matej

 4. mare mare pravi:

  @Matjaž: na žalost je bil sportgastein zaprt, saj je bila cesta do njega zaradi plazov zaprta … smo si pa želeli tudi tja!

  @LeVaK: apartmaje si poiščemo sami preko spleta, itak!

 5. LeVaK pravi:

  Ko že vsi kažete špure, sem tudi jaz ta vikend prvič naredil takšne, da jih upam svetu kazati:)
  http://www.zunaj.si/wp-content/galerija/planina-v-lazu-poplacan-trud/img_2754.jpg

  mare: aha aha… ker ko smo mi iskali apartmaje za Francijo, nas je ceneje prišlo, če smo jih vzeli preko agencije kot pa če smo jih iskali sami. Očitno je stvar v Avstriji drugačna.

 6. seamus pravi:

  Jest sm isto počel v petek na Krvacu in potem v soboto še na Višarjah :D
  Več mi ni zneslo, ker so mi noge skor odpadle (zarad visokih temperatur je bil pršič kar težek)!

 7. LeVaK pravi:

  No ja, če lahko temu sedaj sploh še rečemo pršič:)

  Mater, tele visoke temperature naredijo dan smuke bolj orng trening ne pa užitek:)

 8. seamus pravi:

  @LeVaK – lahko! No, v petek in potem v soboto je to še bil pršič. Imel sem pa srečo, da v petek na Višarjah ni bilo sonca in je bila sobota v bistvu ponovljena situacija iz Krvavca – zjutraj peresno lahek pršič, pol pa vedno težji, sam še vedno prišč, ki ti ga meče za vrat.
  Je pa pol res to že kr trening, sploh v Višarjah majo res hitre sedežnice

 9. LeVaK pravi:

  Ufff pol si imel pa srečo… Jaz že nekaj časa nisem videl pršiča.

  Včeraj sem ga na Begunjščici našel tistih slabih 200m, pa še to ga je bilo le 5-10cm napihanega. Je pa res, da je bila ura že 2 popoldan:)

  Tudi prejšnji teden v Julijcih ga ni bilo, samo v kakšnem senčnem delu, sicer pa je že vse precej zdelal sonce. Na žalost.

 10. seamus pravi:

  8) – tajming. Vedno, ko pade tokle snega grem na ali Krvavec (kjer je izjemno redko brez gužve, recimo prejšnji petek ni blo 100 ljudi vse skupaj), Višarje (ni ravno veliko terena za pršič, sploh ker so žičnice dolge 600+ višinskih in je zgoraj OK spodaj pa ne) ali Kobla (odlično, skoraj najboljše smučišče za veliko pršiča, problem je ker je nizko in pa ful velikrat Kobla 3 po sneženju ni odprta). Evo to je to.
  V hribih pa ponavadi pri nas takšnega pršiča ne vidiš. Sploh ne v količini, da bi se po njem nasmučal.

 11. LeVaK pravi:

  seamus: ja, tajming je vse… Ob dveh popoldan pršiča NE BO!:) Sj to si zmerom rečem, ampak kaj morem, težko mi je zgodaj vstati.

  V hribih bi pa pršič še našel, samo je takrat, ko pršič je, velika nevarnost plazov. Če počakaš tistih par dni, da se plazovi sprožijo imaš pa potem kup kock in podobne svinjarije, ki jo plaz naredi, si pa spet na nuli. Verjetno so smučišča še res najboljša izbira.

  Upam še na kakšno “ploho” snega in obisk Krvavca.

 12. seamus pravi:

  Sj zato pravim, da ga ne vidiš ;)
  Smučišča ja, samo tista, ki imajo gozd, ker na Voglu recimo nisi naredil nič, ker te spet lahko nese, tako kot recimo ne tako daleč nazaj enega specialista za plazove …

 13. mare mare pravi:

  No nehajta se tle kregat, he he … jutr ob 7:02 si preberita, da pršič tudi v tem času in izven smučišč JE! In to kakšen! :D

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !