Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Jalovški ozebnik

Objavil mare, dne 4.03.2009

Ena izmed tur, ki preprosto ne uide še tako rekreativnemu turnemu smučarju, je zagotovo Njegovo Veličanstvo, Jalovški ozebnik. Gre že za alpinistični smuk oz. vsaj spogledovanje z njim, najbrž odvisno od razmer, zato je logično proti vrhu spiska želja presmučanih smeri.

Z Matevžem sva se nanj povzpela minulo nedeljo iz Planice, od koder nas čaka najprej kakšnih 45 minut do Koče v Tamarju, nato pa je potrebno kar kakšni dve uri grizti do vstopa v ozebnik. Sploh če psi zaradi napihanega snega na trdo podlago nič ne prijemljejo, kot je bilo v nedeljo. Tjale v meglice gremo:

From Jalovški ozebnik, 1.3.2009

Ko se meglice razkadijo, se odpre takšen pogled v ozebnik in pešake pod njim:

From Jalovški ozebnik, 1.3.2009

Še malo bližje - na smučeh sva grizla vse do skale levo od pešakov na sliki, saj je bilo edino tam zavetrje in možnost udobne menjave opreme.

From Jalovški ozebnik, 1.3.2009

Za vzpon namreč potrebujemo smuči in palice na nahrbtniku, ki ju zamenjajo dereze, cepin in obvezno čelada. V ozebniku smo namreč lahke tarče vsem kamnom z leve in desne …

From Jalovški ozebnik, 1.3.2009

Do Jezerc sva potrebovala še nadaljnih 50 minut, tako da nekje štiri ure s premori vred je kar treba računati. Na spust pa se pripravimo lepo v miru, ker od roba tega lijaka gre sprva kar strmo navzdol ;)

From Jalovški ozebnik, 1.3.2009

Tu je bilo že super, a kaj ko sva prvo polovico imela tako meglo, da se ni videlo niti pet metrov naprej, le temo!

From Jalovški ozebnik, 1.3.2009

Še pogled proti Tamarju in Planici, nato pa urno navzdol, čaka nas še konkreten spust!

From Jalovški ozebnik, 1.3.2009

-Mare

 • Share/Bookmark

7 odgovorov v “Jalovški ozebnik”

 1. LeVaK pravi:

  Ufff tale Ozebnik, vedno ga gledam, ko grem v Tamar ali na Sleme, ampak toliko me pa ne mika, da bi se spravil gor. Sicer pa, če sta hodila 4 ure, potem imam jaz vsaj še kaki 2 urci več s trenutno kondicijo. Sem v petek šel na Planino v Lazu. Pot trajal 3 ure in pol, sem jo tako preklel, da ni res:) Pa ni bilo kaj veliko v hrib, bolj po ravnem. Je pa res, da mi po ravnem ne paše hoditi in imam rajši hrib. Manj bolijo noge:P

  Mimogrede, kako izgleda kaj Kotovo sedlo? Je šlo kaj ljudi v tisto smer? Kotovo sedlo bi bilo bolj primerno zame, pa tudi že nekaj časa je na “TODO” seznamu:)

  lp, Matej

 2. Ursula pravi:

  jaz bi tudi to!!!;) lepe fotke, zgleda pa da tudi super smucarija. cakamo na vikend.

 3. mare mare pravi:

  Kotovo sedlo zgleda OK, ful folka je smučalo z njega!

 4. LeVaK pravi:

  Odlično… Na žalost so razmere po današnjem sneženju popolnoma drugačne. Bo potrebno sedaj počakati kak teden, da se plazovi poprožijo, potem pa napad!

 5. abbess pravi:

  Jaz sem vaju pa viiiiiideelaaaa! :P Lp

 6. Kotovo : informations, photos, carte, vue satellite pravi:

  [...] : 25800Latitude : 50.3166667°Longitude : 44.8000000° Aux environs : Petrov Val Liens connexes : Maretov blog » Arhiv Bloga » Jalovški ozebnikKotovo sedlo zgleda OK, ful folka je smučalo z njega! LeVaK pravi: 5.03.2009 ob 21:33. Odlično… [...]

 7. Maretov blog » Arhiv Bloga » Pod Jalovcem pravi:

  [...] … in odločitev, da z Matejo švigneva še na Ozebnik. [...]

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !