Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Grossvenediger (3.667 m)

Objavil mare, dne 12.04.2009

Vremenska napoved je bila odlična, ponudba pa tako mamljiva, da je pač nisem mogel zavrniti. Gremo na Grossvenediger!

Ob petih že zbudim punco, ko se kobacam ven iz tople postelje v avto in na 250 km dolgo pot. Džani je tod že pohajal, tako da le sledim njegovim navodilom, ki pa nas na koncu pripeljejo do neke žage takoj nad vasico Hinterbichel. Pot se tako malo podaljša, še najbolj pa jo podaljšajo številni plazovi, polni zemlje, smrek, skal in jasno snega, ki prekinjajo cesto.

From Grossvenediger, 11.-12.4.2009

Do Johanisshutte na 2.121m tako smuči snamemo neštetokrat, od tod naprej pa je vse OK.

From Grossvenediger, 11.-12.4.2009

No, OK je vse razen mojega počutja. Kombinacija ne-spanja, višine, hoje in žgočega sonca me povsem podere, da se po dveh urah in četrt ob pulzu 160 na minuto prav po polžje komaj primajem do koče Defregger, kjer prespimo. Kartoffelsuppe s hrenovko je čisto OK, čeprav se ne more meriti z od doma prinešenimi dobrotami KRAS-a …

From Grossvenediger, 11.-12.4.2009

Zbudimo se v nič kaj posebno mrzlo jutro in počasi le odpeketamo proti ledeniku in vrhu, kjer se znajdemo dve uri kasneje.

From Grossvenediger, 11.-12.4.2009

Slikanju, snemanju in …

From Grossvenediger, 11.-12.4.2009

… občudovanju razgledov ni konca, res je noro lepo gledati vse pod seboj ;)

From Grossvenediger, 11.-12.4.2009

Počasi pa smuči le romajo pod noge in gas po ledeniku naravnost navzdol. Snega je namreč toliko, da razpok sploh še ni, teren pa trd in speglan, da ga ni tako urejenega smučišča! Smučamo, vijugamo, snemamo, vriskamo, pijemo, iščemo najlepšo pot navzdol … in še prehitro se znajdemo na Apfelstrudl mit Sahne und Radler pri koči.

From Grossvenediger, 11.-12.4.2009

Džani kaže presmučano smer po ledeniku:

From Grossvenediger, 11.-12.4.2009

Sledi še četrt ure smučarije, nato pa spet nadležna prečenja plazov s smučmi v rokah. Da pa bi se od ture tudi kaj naučili, pridrvijo pred Uršulo in Alešem trije dodatni plazovi in zlomijo nogo nekemu ubogemu Nemcu. Nauk: mimo plazovitih pobočij, sploh pa v teh nenormalno visokih temperaturah, le dopoldan!

Generalno gledano pa tura 1A, vrhunske razmere, vrhunska smučarija in vrhunska družba. Težko bi bilo kaj bolje …

Video sledi v kratkem.

-Mare

 • Share/Bookmark

4 odgovorov v “Grossvenediger (3.667 m)”

 1. babica Zlatka babica Zlatka pravi:

  Vi ste pa res frajerji, kam vse se podate!
  Ampak razgled vam pa zavidam. Hvala, da ga delite z nami :D

 2. Globetrotter pravi:

  Vsaka cast !!! Cudovita smuka . Sem v Aziji in zelo pogresam nase gore in nasploh Alpski svet. Razgledi so res cudoviti , vreme najboljse kar se da. Kaj reci? Malo me sraufa zavist , ker nisem bil tam.
  Hvala ker ste z nami delili kancek vasega veselja in srece!!

 3. Jure pravi:

  Kul destinacija!

 4. Grossvenediger : informations, photos, carte, vue satellite pravi:

  [...] osttirol. the pictures below show some impressions of the mountain trip or jsut see the whole …Maretov blog » Arhiv Bloga » Grossvenediger (3.667 m)Grossvenediger (3.667 m). Vremenska napoved je bila odlična, ponudba pa tako mamljiva, da je pač [...]

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !