Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Stol iz Bodentala

Objavil mare, dne 1.06.2009

Kakšna tura mora biti tudi kiks oz. na njej ne more iti vse po planu. No, in na tejle turi meni definitivno ni šlo vse po planu. Najprej sem ob jasno nečloveški uri skorajda zaspal, a se naposled le premaknil iz toplega objema v noč. Sledila je prekratka – zaradi dodatnega spanja se ve – vožnja na avstrijsko stran v Poden, od koder smo v precej oblačnem vremenu napadli Stol iz avtrijske strani.

Že na startu se je začelo: zdrs na ledu in padec naravnost v lužo polno blata. Jasno z napačnimi rokavicami, ki sem jih na turi imel prvič. In zadnjič. Stisnem zobe in začnem loviti ostale. Na ogromnih plazovinah začne deževati. Sprva precej narahlo, kasneje nam brez goreteksa živeti ni. Gremo naprej ali obrnemo? Aha, OK, razumem, gremo naprej. Če že moramo.

Foto: Ksenija

Dež in sneg mi nekako ne gresta skupaj, tudi mišice se, utrujene še od Grintavca, neprestano pritožujejo, tako da se komajda privlečem do sedla. Dež sicer poneha, kazati se začnejo prvi sončni žarki, zato pa dobimo v zameno izredno močan veter in sam se vrhu odpovem. Poslovimo se, komajda mi uspe zložiti pse v nahrbtnik. Smuka začuda zelo solidna, prav lepo se je vijugalo, vse do najbrž edine skale nižje na plazovini, ki jo s polno težo povozim in ji v spomin pustim dobršen del spodnje ploskve smuči …

Foto: Alenka

Na kmetiji v Podnu pa jasno toplo, sonček … in spet spanje v avtu. Lahko noč!

-Mare

P.S.: Priznam pa, da se mi kar milo stori, ko gledam, koliko snega smo še imeli v sredini aprila … a se le meni zdi, da je bilo zime tako hitro konec?

 • Share/Bookmark

3 odgovorov v “Stol iz Bodentala”

 1. Darja Zaplotnik pravi:

  Fajn no, ampak lepo vreme znamo(jo) pa samo nekateri zrihtat ;)
  lp

 2. Matej pravi:

  Tole smer iz Bodentala sem opazil letos, ko sem šel na Suho ruševje. Že iz tam je zgledala fantastično! Naslednjo zimo jo sigurno napadem:)

  Snega je bilo pa letos nenormalno še daleč v pomlad. Potem pa ga je konec maja oziroma v začetku junija u šusu pobralo! V lazu smo bili zadnji vikend v aprilu se mi zdi pa smo imeli pred kočo še 2m snega, en teden kasneje je bila samo še trava.

 3. Maretov blog » Arhiv Bloga » Tudi marec je bil lep pravi:

  [...] prepričati “zgolj” za Stol. Pogled iz Podna je bil tokrat precej bolj obetaven kot lansko leto, ko nas je napralo kot le kaj. Tokrat kot rečeno ena sama šajba, res je bilo noro [...]

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !