Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Toskana za prvomajske

Objavil mare, dne 12.06.2009

Čez prvomajske praznike sva si želela nekam na lepše in se po kratkem premisleku odločila kar za Italijo. Benetke, Padova … hitro, potem pa kolona od Bologne do Firenc. Hitro sva našla kamp Michelangelo, ki ima zares enkratno lokacijo s pogledom na celo mesto. Pol dneva je bilo za Firence seveda premalo, ampak vseeno sva glavne znamenitosti kar videla. Škoda le, da se na praznik zlatarjem na Ponte Vecchio ni ljubilo delati … no, ali pa še sreča!

Jutranji pogled:

From Toskana 2009

Ponte Vecchio:

From Toskana 2009

Zjutraj sva pot kar hitro nadaljevala na jug Toskane, natančneje sva si ogledala kraje Montepulciano, pa meni najljubšo Pienzo, ki je res eno pravljično lepo renesančno mesto, nadaljevala sva še v slaven Montalcino in kupila steklenico najbolj znanega Brunella, dan pa zaključila z mrzličnim iskanjem kampa v Sieni. Še kratek večerni sprehod po mestu, res dobra večerja … lepo!

Montepulciano:

From Toskana 2009

Itak se zidu v Montalcinu nisem mogel upreti: ;)

From Toskana 2009

Siena zvečer:

From Toskana 2009

Zadnji dan sva si ogledala še Volterro, ki je tipično mesto po izgledu, kar manjka je le množica turistov – gre skratka za en povsem prijeten in miren kraj. Precej več vrveža je v bližnjem San Gimignanu, najbolj znanem po svojih stolpih. Tu sva si vzela nekaj več časa tako za oči kot želodčka in tako popoldansko kosilo s pogledom na vinograde in nasade oljk pod mestom zares priporočam. ;)

Volterra:

From Toskana 2009

San Gimignano, vinček …

From Toskana 2009

in še za želodček:

From Toskana 2009

Kaj več informacij je zlahka moč najti na spletu, da o Lonelyu sploh ne govorim. V vsakem primeru – pa izjemno priporočam še tako zagrizenim športnikom, včasih prav paše tudi kaj drugega! ;)

-Mare

P.S.: Je pa to ekspresna varianta Toskane, precej bolj primeren bi bil kakšen teden ali dva – ali pa kar cela leta v nekem kasnejšem obdobju, heh

 • Share/Bookmark

3 odgovorov v “Toskana za prvomajske”

 1. JM pravi:

  a je kje na poti al pa v bližini mogooooče kakšno plezališče? :D tko da če greš za več časa, da lahko vmes še mal poplezaš?

 2. Ursula pravi:

  Čak čak, a zdaj kar nič več športanja in surfanja? Zdaj samo še ogled arhitekture in muzejev? ;)

 3. mare mare pravi:

  @Ursula: He he, ne samo, ampak tudi ogledi … :D Včasih tud to paše, a ne?

  @JM: madona fajn bi bilo ja, se strinjam, čeprav prav v toskani pa nism zihr, so sami grički pa vinogradi pa oljke pa luštna in udobna travca pod njimi ;) So pa mal višje plezališča kot pravi google: http://www.climb-europe.com/italy/RockClimbingMuzzerone.htm

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !