Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Kanjavec – zaključek sezone

Objavil mare, dne 25.06.2009

No, pa smo prišli do zaključka turnega smučanja v sezoni 2008/09. In svojo prvo resno sezono sem zaključil kraljevsko – s turo na prečudovit dvoglavi Kanjavec.

Zarana smo začeli na planini Blato ter s smučmi na nahrbtnikih odštorkljali mimo še senčne Planine Laz do prevala nad njo, kjer nas je pozdravilo sonce.

From Kanjavec, 23.5.2009

Kič pa tak, da te od vsega lepega kar kap.

From Kanjavec, 23.5.2009

Po več kot dveh urah in pol smo le dosegli prečko za Debelim vrhom, kjer smo končno stopili na smuči in odbrzeli čez Hribarice na vrh. Po skupaj dobrih štirih urah smo bogato nagrajeni z razgledom. Triglav je kot na dlani …

From Kanjavec, 23.5.2009

… pa tudi pogled nazaj na Hribarice in okoliške vrhove ni slab ;)

From Kanjavec, 23.5.2009

Obvezno skupinsko slikanje na vrhu:

From Kanjavec, 23.5.2009

Smučanje, kolikor ga je bilo do Planine Laz, je bilo naravnost fantastično!

From Kanjavec, 23.5.2009

A kaj kmalu smo se ob pogledu na prelepo in sedaj že obsijano planino peš odpravili proti dolini.

From Kanjavec, 23.5.2009

Prelep zaključek sezone, moram priznat! Sem pa po svoje vseeno žalosten, da je s smučanjem sedaj za lep čas konec. Nič, bo treba na vodo in v skalo … ;)

-Mare

 • Share/Bookmark

2 odgovorov v “Kanjavec – zaključek sezone”

 1. Matej pravi:

  Ooooo planina v Lazu!!! Naslednje leto bo to kar moj zimski dom:) V tistole hišico na sredini planine se bom naselil:)
  Sicer pa imaš tukaj lepo smuko tudi iz Zadnjega Vogla, do katerega prideš po grapi malo levo od sredine(tista ki je še vedno zalita). Je pa pozimi hoje precej več, saj moraš začeti v Bohinju in tako do planine potrebuješ vsaj 2,5-3 ure. Jaz sem jih letos celo 3 in pol, ampak jaz sem s kondicijo bolj na psu:). http://www.zunaj.si/2009/03/vikend-na-planini-v-lazu-poplacan-trud/ takole pa zgleda smučanje v Marcu. Definitivno vredno, sploh če lahko prespiš na planini. Naslednje leto pa tudi jaz upam, da osvojim Kanjavec!

  Sedaj pa za 4 mesece na skalo, potem pa zopet napad na sneg:)

 2. Mari pravi:

  Ja, kar ne orem verjet , da je še konec maja bilo v hribih tolko snega. Ne vem, kdaj mi bo dana ta zimska idila, da jo presmučam, kolena mi namreč ne delajo več tako kot bi morala. Slike so super. Hvala, vsaj tako lahko uživam!!!

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !