Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Debela Peč

Objavil mare, dne 24.07.2009

Počasi je že bil skrajni čas za kakšno plezarijo tudi v hribih in z Borom sva se dogovarjala že med jadranjem. Po nasvetu Aleša in Tomija, ki sta smer Jesih-Potočnik (IV) zlezla dan prej, sva se zapeljala kar v Krmo do Kovinarske koče.

Po lovski stezici navkreber sva se dodobra ogrela in se po slabi uri znašla pod steno.

From Debela peč, 13.7.2009

Najprej kar precej hoje po vseh štirih po šodru, nato malo težji del, ker mi je že uspelo zgubiti vrv (ni da bi govoril), naposled pa sva prisopihala do kamina, kjer sva se navezala. Tu je bilo še malo zgodaj in malo mrzlo, pa tudi fotka ni bogvekaj …

From Debela peč, 13.7.2009

Nato pa končno sonce! In razgledi, predvsem navzdol, heh

From Debela peč, 13.7.2009

Skala se mi je zdela precej kompaktna in nasploh je bila generalno gledano prav luštna plezarija! Štanti vsi iz klinov, pa tudi vmes je klinov dovolj, tako da sva zabijala le enkrat po moji napaki, enkrat sva se poslužila tudi frenda.

From Debela peč, 13.7.2009

Po skupaj dobrih petih urah hoje in plezarije sva se znašla na vrhu in si čestitala za herojski vzpon ;) Tole je drugače Borči in pozira pred Triglavom in Rjavino.

From Debela peč, 13.7.2009

Borči je mimogrede, pa ne okol’ govor’t, trenutno še samski, tako da punce … navalite, ker je res prav faca! Tukaj nad dolino Krme se sicer nekam kislo drži, pa ne zato, ker bi bil kislič, ampak ker mu je včasih malo nerodno. ;)

From Debela peč, 13.7.2009

Po čemer si bom pa najbolj zapomnil tale vzpon, pravzaprav ni plezarija, ampak sestop. Namreč česa tako napornega in zajebanega pa že dolgo ne! Obadva v supergicah, sestop pa je vključeval vse od melišča, plezanja navzdol po suhih skalah, plezanja navzdol po mokrih skalah, plezanja navzdol ob držanju ruševja, hoje po snegu … in to vse ob strašni vročini in kar precejšnji izpostavljenosti. Diagnoza: strašansko neugodna razmera v smeri Debela Peč – Kovinarska koča (prosto po Karničarju). Namesto Miheličeve bližnjice se verjetno bolj splača sestopiti malo naokrog po markirani poti. Ali sem pa jaz softič, tudi to je možno.

From Debela peč, 13.7.2009

Največje zadoščenje tako ni bilo na vrhu, ampak že pod steno, ko sva se ustavila pri tolmunu in na eks spila vsak kakšen liter ledeno mrzlega studenca. Mnjam!

-Mare

  • Share/Bookmark

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !