Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Nad Bohinjem

Objavil mare, dne 24.07.2009

V Bohinju je zares lepo, to je navkljub karakterju domačinov pač treba priznati, tako da zakaj se ne bi že dan po frikanju spet odpravil tja?

S famoznega parkirišča v Stari Fužini sva bila kaj kmalu na vzletišču letalcev, ki pa semkaj večinoma ne prisopihajo, ampak se udobno pripeljejo z avtom do koče in prihlačajo še tistih pet minut. Večinoma so bili Nemci in Nemke.

From Vogar in Bohinj, 14.6.2009

Tale Frau je sicer imela res lep razgled, ampak dol je bila pa tudi v petih minutah, kr neki! Povsem drugače kot kakšnih pet letalcev nasproti, ki so oni dan nad Voglom očitno imeli blazen vzgornik in jadrali v neverjetnih višinah!

From Vogar in Bohinj, 14.6.2009

Odpravila sva se še do oz. mimo Koče na Vogarju, saj je le lučaj stran tako izjemna razgledna točka, da mi je že pozimi 2007 skoraj gate odneslo. No tokrat mi je gate res odneslo, a za razgled ve preveč ljudi, ki se kar nočejo pobrati nazaj do koče na šilce domačega in pustiti človeku malo privatnosti. S kakšnimi bolj atraktivnimi fotkami torej ne bo nič, v zameno pa le primerjava med razgledom poleti in pozimi. Hudo, ne?

Mimogrede, na poti navzdol so tik pred parkiriščem na ogled tudi korita Mostnice s prav hudičevo visokim Hudičevim mostom vred. Ljubljančanom precej bližje kot korita na Soči, priporočam!

From Vogar in Bohinj, 14.6.2009

Dan je predolg, da bi se že opoldne mastil s pohano piško in prežganim pomfrijem, tako da piški še pustimo nekaj minut in se raje odpravimo na vodo malo poveslati! Tale sea kayak za dve osebi sva si sicer izposodila pri Skoku, ampak verjetno imajo tudi v Bohinju kaj podobnega. Je pa tole super zadevščina, ima suho komoro – v najinem primeru za dekco in malico, ter gre zelo hitro. Sploh če zadnji vesla na polno, sprednja pa uživa v hitrosti in razgledih, he he ;)

From Vogar in Bohinj, 14.6.2009

Kakorkoli, tudi na jezeru se je trlo vsiljivcev, le da se tokrat nisva dala motiti. Kot pravi dec sem takole po napornem dnevu začmoril in sanjal pohane piške.

-Mare

  • Share/Bookmark

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !