Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Nad Šitom glava

Objavil mare, dne 24.07.2009

Dopust je treba izkoristiti in že naslednji dan sva jo mahnila na Vršič. Tokrat sicer manj velikopotezno, saj je zaradi bližnje ceste dostopa le kakšnih deset minut, pa tudi stena je precej nižja.

Za najin cilj sva si tokrat zadala Steber ob Kamenkovem kaminu (V). Tudi ta smer je polna klinov in celo navrtanih sidrišč, tako da kakšne blazne opreme s seboj sploh ne potrebuješ, no Borči je tule vseeno kar opremljen. ;)

From Nad Šitom glava, 14.7.2009

Prvi raztežaj je prav lep, tu ni kaj dodati.

From Nad Šitom glava, 14.7.2009

Kasneje se nekaj višine vseeno nabere …

From Nad Šitom glava, 14.7.2009

Tretji in na žalost že zadnji raztežaj pa postreže z lažjim plezanjem. Imava pa tudi od tu prigodo, in sicer ne eden ne drug ni večer prej pogledal vetrovne napovedi. Bila sva v jugovzhodni steni in valda je pihal točno JZ! Skratka, na vrhu je že tako močno pihalo, da en drugega kljub dretju nisva slišala niti malo. Borči brez telefona, signaliziranje z vleko štrika je bilo pa tudi nemogoče, ker se je – jasno, kajpada – vrv zagozdila v neko špranjo. Tako sva imela situacijo, ko sem jaz na štantu vlekel kot žival, vrv mi je le počasi sledila, Borči je pa mislil, da sem pozabil povleči vrv in je kar šel meni nasproti, z vrvjo nabrano v rokah. ;)

From Nad Šitom glava, 14.7.2009

Skratka, trenutno se je izkazala potreba po novih nakupih, in sicer walkie-talkijih. Denarja mi je škoda, tako da bom verjetno kupil kar neke igračke za 30 evrov, pa da vidimo (oz. slišimo, heh) … Orel, javi se, javi se! Jes, končno bom tudi sam imel walkie-talkije, že od nekdaj sem si jih tako želel! :D

-Mare

  • Share/Bookmark

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !