Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Sem in tja

Objavil mare, dne 4.10.2009

Jeseni je brzčas najlepši čas za hojo v hribe in s punco in po novem tudi kužkom smo jo mahnili tja med Gorenjsko in Primorsko – na Porezen.

Najprej nekaj malega o našem (zdaj že velikem) Kingu. Enako kot Loni je tudi ta pasme howavart, le da je več kot očitno samec. Mali razgrajač, poln energije, je bil še ne dolgo nazaj precej nebogljen.

V svojem otroštvu je preživel že marsikaj – se podal na pot na Slovaško navijat za Tineta, pa nato takoj na Pelješac budit kamp in srfarje v njem.

No in okuša že tudi kar konkretne hribe. Domači gozd je že ves prevohan, tako da je bil skrajni čas za kaj resnejšega. In smo šli na Porezen. Poti je več, mi smo ubrali tisto najbolj oddaljeno iz Baške grape. Daleč, a lepo!

From Kofce & Porezen, autumn 2009

Vreme nam sicer ni bilo najbolj naklonjeno, a za trenutek so se tudi meglice razpodile. Utrujenost? Ma kje pa! Tole je eden redkih trenutkov Kingovega sedenja, sicer je pa letal naokrog, da je bilo kaj!

From Kofce & Porezen, autumn 2009

Izlet se je zaključil, da se bolje ne bi mogel: pikica je našla GOBE! In to kakšne, celo vrečo jurčkov sva nabrala v desetih minutah. Edino priprava še malo škripa ;)

From Kofce & Porezen, autumn 2009

Aja, da ne pozabim, zadnjič sva naredila tudi eno super krožno turo nad Kofcami – Veliki vrh, Kofce gora, Kladivo, pa navzdol na planino Šijo in nazaj, tako željenim … ŽGANCEM naproti !!!

From Kofce & Porezen, autumn 2009

Tele žgančke sem sanjal že dalj časa, zanimivo kako sem si zapomnil od otroštva, da na Kofcah so pa ta najboljši žganci. V tem primeru moram potrditi, da spomin ne vara – še vedno so za prste obliznit!

-Mare

 • Share/Bookmark

3 odgovorov v “Sem in tja”

 1. Moni pravi:

  Koliko pa je star ta kosmati korenjak?

 2. seamus pravi:

  Na Kofcah so res zakon žganci (s kislim mlekom!).
  Glede priprave gob – ravno danes sem jih jedel – recept pa tule: http://seamus.blog.siol.net/2007/09/04/pecene-gobe/

 3. Serena pravi:

  Super! Ko bi le bilo več takih, ki jim žival veliko pomeni in jo imajo za prijatelja. Eni se spomnijo samo na dan živali ne pa ,da celo leto potrebujejo našo ljubezen. Sama sem ljubitelj živali, hranim vse, kar pride k hiši.
  Zelo lepe slike, narava in seveda jurčki.

  Le tako naprej.Lep dan tebi in tvojemu prijateljčku.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !