Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Spletni portal NLB

Objavil mare, dne 22.12.2009

Vprašanje:

Pozdravljeni, zanima me, zakaj se pri plačevanju položnic preko KLIKa z BN02 po potrditvi prvega koraka ne izpiše več pravo ime prejemnika oz. lastnika vpisanega TR. Razumem, da je sedaj obvezno tudi vpisovanje podatkov o prejemniku, ampak še vseeno bi bilo kot kontrola vnosa pravilnega TR več kot dobrodošlo, da se izpiše naziv prejemnika iz vaše baze, ne pa da se le prepiše iz polja, ki ga izpolnemo sami – tako ne vemo, ali smo TR vpisali pravilno ali ne! Hvala vnaprej za odgovor.

Odgovor:

Spoštovani gospod Mare,
ker se je register transakcijskih računov iz Banke Slovenije prenesel na DURS, do njega nimamo več dostopa, zato kontrola računov in imetnikov računov ni več možna.
Podatke morate preveriti sami in biti pozorni na pravilen vpis.
Lep pozdrav
Alenka B.

Eh, pa je šla k vragu še ena fajn stvar …

-Mare

 • Share/Bookmark

2 odgovorov v “Spletni portal NLB”

 1. Matej pravi:

  Ja, tudi moja banka je šele pred kratkim to uvedla in je bila stvar mega fajn, da mi ni bilo treba 3x brat IBAN-a. No, pa se bomo zopet vračali na stara pota….

  lp, Matej

 2. bimbo pravi:

  Uboga nemočna NLB! In zdaj, ko se je register kar sam prenesel od Poncija k Pilatu lahko pričakujemo, da bo Pilat bankam začel “na štiri oči” odobravati zavlačevanje transakcij. Saj s(m)o že vajeni.
  Poskusi še eno možnost: na DURSovi spletni strani je neka sintetična virtualna Pilatka, ki je davkoplačevalce menda stala sedem.mestni.znesek evrov. Te silne evre nam mora zdaj pošteno odslužiti. Morda ti bo lahko povedala, kdo je lastnik določenega TR, da ne boš nakazoval na slepo.
  Tega, kdo je pri nas spravil v žep največ neobdavčenega premoženja in koliko, je ne sprašuj. Ne ve. Ali pa noče/ne sme povedati.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !