Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Najbolj čista voda na svetu?

Objavil mare, dne 23.12.2009

Tole ni navadna voda. Ne, ne, “vrhunska ustekleničena voda Voss prihaja iz neokrnjenega zajetja, ki se je stoletja kril pod ledom in skalami sredi nedotaknjene divjine centralne Norveške”.

Česar na strani podjetja ne povedo je, koliko nafte, ogljikovega dioksida in ostalih škodljivih izpustov je bilo potrebnih, da je dotična voda prispela v središče zimske turistične ponudbe Slovenije. Da, drage dame in gospodje, to vodo vam servirajo sredi Kranjske gore! Pod Alpami očitno nimamo dovolj kvalitetne vode?

-Mare

  • Share/Bookmark

2 odgovorov v “Najbolj čista voda na svetu?”

  1. Matija Šega Matija Šega pravi:

    Mi smo pa krivi, ker to kupujemo. Dokler bo povpraševanje, bo tudi ponudba. Če ne bo nihče kupil, je tudi ne bodo več transportirali k nam. Isto je tudi z vsem drugim.

  2. Matej pravi:

    Mja, žalostno, da folk sploh kupuje katerokoli ustekleničeno vodo pri nas. Ker sem akvarist, sem prejšnja leta veliko testiral vodo in tudi bral teste drugih in lahko rečem samo, da imamo v Sloveniji odlično vodo… Nekako še najslabšo imajo Ljubljančani, kjer so nitrati in fosfati precej visoki, ampak za človeka še vedno nenevarni…

    Sem pa na Norveškem letos pil vodo direktno iz ledenika oz sem se postavil pod ledenik in počakal, da se je nakapljala. Matr, toj pa čisto drugačen okus… Spet razred zase. Ampak to so čisto drugačni pogoji.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !