Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Ponovno za Krvavcem

Objavil mare, dne 11.01.2010

Ne vem kako mi to ratuje, ampak vedno pogosteje se znajdem v dolini za kot pa na samem Krvavcu. Če sem natančen, sploh ne pomnim, kdaj sem na smučišču nazadnje smučal! Zato pa mi ture iz Kriške preko planine Koren vedno ostanejo v spominu.

Poleg letnega izleta junija ‘07 in zimskega januarja ‘09 sem bil tod tudi poleti ‘09 in varianti na Kalški greben z očetom dodal še precej lepši sestop na prekrasne Dolge njive. Tokrat smo semkaj zašli povsem po naključju, v bistvu skorajda v skrajni sili, a o tem več kdaj drugič. Posvetimo se raje prekrasnemu dnevu!

Od Ambroža do Kriške je bilo na srečo že shojeno in hitro smo se znašli pri poligonu za motorne sani. Tam pa šok – nihče še ni hodil tod naokoli! Žival se mora matrat in zapodil sem se v sneg, kot da mi gre za življenje. ;)

Koder se iz Korošice priključi pot smo naleteli na odlično gaz in vsaj za nekaj časa je šlo precej lažje. Sonček pa nam je še dodatno polepšal dan!

Malo sem pač moral zapozirat v takem kiču!

Malica na planini Koren je bila kratka, a sladka. Čakalo nas je še, hm, precej gaženja ;)

Kmalu nad planino je namreč skupina (verjetno alpinistični tečajniki iz Kamnika) dan poprej obupala in bivakirala v krasnih iglujih, tako da od tam naprej smo zagazili ponovno v popolnoma svež sneg. Takole nekako je izgledalo Aleševo gaženje, a je po parih metrih obupal, Monika je prišla mogoče en meter, potem pa sta mi z veseljem nazaj prepustila delo in me krstila za “bagra” dneva. ;)

Ampak v takem okolju (in družbi) se meni ni težko naprezati. Gasaaaaaa!

Na vrhu je precej pihalo, zato smo jo kar hitro mahnili navzdol proti zasluženi malici na planini.

S planiranim prečenjem Ježa, ki se vidi na spodnji fotografiji, zaradi obilice snega na žalost ni bilo nič. A nič ne de, pa drugič.

Pozdrav še na Šmarno goro …

… in vsem vam tam doli v morju megle!

Pa še pot:

-Mare

 • Share/Bookmark

5 odgovorov v “Ponovno za Krvavcem”

 1. Matej pravi:

  Odlično. Ravno sem razmišljal o zimskem vzponu na Kompotelo, ker mi lansko leto ni uspelo… Kako da si šel peš in ne s smučmi? Zaradi družbe ali zaradi razmer(pomanjkanje podlage)? Kako je sicer stanje, bi se dalo smučati? Je že kdo smučal pred vami?

  Mimogrede, to ste šli v soboto ali nedeljo?

 2. seamus pravi:

  Super ste :D In še to – do kam je sneg, če bi šel iz doline (Kamniška Bistrica)?

  Včasih se je bagru reklo ratrag ;)

 3. mare mare pravi:

  Šli smo v nedeljo, smučaš pa komot – sicer bo vzpon zaradi obilice pršiča precej “zabaven”, bo pa zato spust toliko boljši. Čeprav previdnost ne bo odveč – če si že bil tu poleti potem veš, da so med Košutno in Kompotelo konkretne luknje, da ne rečem kar brezna. Moraš pa vedet, da kakšne blazne smučarije tu ne bo, je precej gor-dol ;)

  Peš sem šel, ker sem že večkrat ugotovil, da kombinacija pešak + smučar ni optimalna. Kot omenjeno, tale tura je bila izhod v sili, potem ko nam je eden od četverice zjutraj odpovedal udeležbo pri lednem plezanju v Avstriji.

  Kako je z dolino proti Bistrici težko rečem, ker smo prišli s Kriške (in od tu greš 100% komot s smučmi). Ob bežnem pogledu navzdol je zgledalo precej zasneženo …

 4. Matej pravi:

  Ja, sem že bil tm poleti in vem približno kako stvar zgleda… Ampak glede na to, da nas ima večina turne dile, je pot tako le lažja kot peš:) Za dol pa vem, da vsaj iz planine Koren do Krvavca ni kaj veliko smučarije, od Korena do Kompotele pa bi se znala najti kakšna strmina za zavoj ali dva. Bolj kot dobra smučarija me tja vleče čudovit razgled iz vrha Kompotele.

  Matej

 5. Hribi - Planina Koren - napačna izbira opreme | Zunaj.si pravi:

  [...] hodiva po sledeh ratraga in motornih sank, nato pa preklopiva na pot, ki so jo pred nama zgazili Mare in kompanija v nedeljo. Barbi se malo predira, jaz pa jo s smučmi brez problema letim izven [...]

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !