Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Dereze in cepine …

Objavil mare, dne 18.01.2010

… smo v glavnem potrebovali ta vikend na Vršiču, kjer smo imeli s Freeapprovedom občni zbor. Tokrat v megalomanski zasedbi, koča je bila polna do konca!

V soboto smo jo Borči in jaz kot prva naveza ter Aleš in Tadej kot druga mahnili plezat ene zaenkrat nam nepoznane slapove. V Kresalovih Zimskih vzponih jih na žalost ne najdemo, nam je pa čudno, da linije še nihče ne bi preplezal, saj je res očitna. Poteka desno od famozne Lambade, notri pa smo našli celo en klin, tako da gremo sedaj brž v akcijo iskanja podatkov o smeri. Kdo kaj ve?

From Koča na Gozdu, 16.-17.1.2010

Prvi raztežaj je bil grozen, same skale in votel led, no naprej pa ena sama uživancija. Super kvaliteta ledu, pa še tako lepo je speljan med ozkimi skalnimi prehodi, da je veselje plezati vmes!

From Koča na Gozdu, 16.-17.1.2010

No zadnji raztežaj mi je bil najbolj smotan, plezal sem namreč v vodstvu, ampak ne več po ledu, temveč le še po pol metra prišča na krušljivih skalah. A je še kaj bolj duhamorno? Da ne govorim, da je bilo trenja na vrvi toliko, da sem moral kot konj z vso silo vleči štrik, da me ni kar nazaj potegnilo … Sem si pa kriv sam, priznam, saj bi moral vmes narediti varovališče, ne pa kar podaljšati do vrha. No nekako nam je uspelo, prišli smo naravnost na Hanzovo pot na Prisojnik in se levo nad Lambado spustili na dno.

From Koča na Gozdu, 16.-17.1.2010

Varovanje na jeklenicah, drži!

From Koča na Gozdu, 16.-17.1.2010

Tole je pa točno nad Lambado, se pravi je dol šus kakšnih 50-60 metrov ;)

From Koča na Gozdu, 16.-17.1.2010

Evo jo, strah in trepet!

From Koča na Gozdu, 16.-17.1.2010

Skratka, v soboto smo bili okupirani s temle (na koncu mi je zmanjkalo pet metrov do vrha, zato še eno varovališče). A sem že vprašal, če kdo pozna ime? ;)

From Koča na Gozdu, 16.-17.1.2010

Sledila so obširna potopisna predavanja, pa malo štosov in jasno muzike. Nedelja pa glej ga zlomka, spet sonce! Zakaj pravim spet - zato, ker je jasno tudi v soboto bila šajba, na primer na Prisanku, kamor so nekateri FATovci šli, le pri nas v ledu je vseskozi senca ;(

From Koča na Gozdu, 16.-17.1.2010

Ampak kaj smo hoteli, splezali smo do pod skal Slapu pod Hudičevim žlebom, uredili abalakov, se spustili na tla …

From Koča na Gozdu, 16.-17.1.2010

… in leteli na sonce! Takle je bil pogled z Nad Šitom Glave na Prisank …

From Koča na Gozdu, 16.-17.1.2010

… ter na Aleša na sosednjem sedelcu, ki vodi na Mojstrovko.

From Koča na Gozdu, 16.-17.1.2010

Skratka, dan izkoriščen do konca, pa tudi vikend ni bil švoh ;) Več info bo sigurno na Freeapproved strani v prihodnjih sneh.

-Mare

 • Share/Bookmark

4 odgovorov v “Dereze in cepine …”

 1. mare mare pravi:

  Nekaj info tudi na http://www.gore-ljudje.net/novosti/52170/#2010-01-19%2013:00:22.885712

 2. Maretov blog » Arhiv Bloga » Od Šmarne gore do severne stene Travnika pravi:

  [...] Dereze in cepine … [...]

 3. Maretov blog » Arhiv Bloga » Sezona plezanja v hribih 2010 pravi:

  [...] precej težko orientacijo, pa da gre jasno za ornk turo. Turo sva z Matejem začela tam, ker smo pozimi zaključili neko drugo – pod [...]

 4. Maretov blog » Arhiv Bloga » Sinji slap in Centralc pravi:

  [...] bila pod Prisojnikom, kamor smo jo mahnili začetek marca. Tod sem hodil že dvakrat – prvič pred enim letom, ko smo v bližini splezali menda celo kratko prvenstveno, zraven pa plezali še ostale slapove, [...]

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !