Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Tudi marec je bil lep

Objavil mare, dne 1.04.2010

Kje smo že ostali? Aha, pri magistrski nalogi in plezalnem centru. Naloga je seveda že proti koncu, pri čemer se moram kar takoj vsem, ki ste izpolnili anketo – in teh vas je 440 – iskreno zahvaliti za vaš čas. Hkrati vam lahko napovem, da bo Ljubljana kaj kmalu dobila novo sten(c)o, a naj podrobnosti zaenkrat še ostanejo skrivnost. Poleg tega lahko tudi napovem, da projekt plezalnega centra, kot si ga vsi mi želimo, počasi dobiva obliko. Zelo pomembno stvar že imamo – zemljišče na odlični lokaciji! Kaj več o tem v prihodnjih tednih, ko bom na blogu na kratko predstavil tudi rezultate ankete. Sedaj pa na sneg!

No, ne še povsem na sneg. Bolj na začetku marca sem se namreč z veseljem odzval povabilu Alumnija na ogled Seawayeve nove ladjedelnice v Trbižu. Mislim, to je preprosto neverjetno, kakšne izdelke in s kakšno tehnologijo delajo! Na slikah sicer vsi Shipmani in Skageni izgledajo kul, ampak v živo te pa skoraj kap od velikosti, natančnosti izdelave, lepote … Nekaj že narejenih ima Seaway privezanih v dvoriščnem kanalu, ki vodi v morje, evo en primerek Skagena:

From Seaway, 12.3.2010

Alumni nas je po fantastičnem ogledu peljal še na ornk fešto v Brda, kjer smo se konkretno najedli in napili primorskih specialitet – več fotografij je v galeriji.

Morda si, dragi bralec, na blogu opazil tudi eno novost – da, končno sem zamenjal starodoben izgled in ga prilagodil večjim fotografijam. A zakaj? No, če že sprašujete … G11 se kliče nova pridobitev, zaradi katere se upam objaviti tudi malo večje fotke. Predvsem pa sem ponovno začel obujati užitke ob fotografiranju. Skratka v bodoče – manj zapisov, več fotografij!

From Frikanje 13.3.2010

A da se vrnem nazaj v športne vodé. V marcu sem hkrati otvoril sezono skalnega plezanja! Je že tako, da ob preveliki nevarnosti  in preveč bednih razmerah za kakršno koli početje v hribih nima smisla vztrajati za vsako ceno, pa smo jo mahnili na Primorsko. Sprva v plezališče Doberdob, kjer je bilo zjutraj fino, nato pa smo jo ob vedno večji gneči popihali v pečine nad gradom Miramare, ki je viden skrajno desno na spodnji sliki.

From Frikanje 13.3.2010

Napoleonika nikoli ne razočara, tako da smo splezali kar precej smeri. No, ampak ne bi bili pravi Freeapprovedovci, če se ne bi po napornem dnevu še malo posončili ;)   Softiči gor ali dol, prav vsem nam je zelo pasalo končno malo toplejši zrak in človeku prijaznejše razmere :D

From Frikanje 13.3.2010

Sledil je vikend, ko je od zahoda prišlo poslabšanje vremena, pa smo jo mahnili mimo Srebrne na Koroškem v kraje Kralja Matjaža. Ali se mu je brada že ovila devetkrat okoli mize ne vem, vem pa, da smo na Peci imeli čudovito vreme, sonce, popolnoma čisto ozračje in fantastične razmere za smuk. Tole je pogled proti Kamniško-savinjskim Alpam …

From Peca, 20.3.2010

… tole pa pogled na prigaranih 1.500 višinskih metrov, in to naravnost po smučišču in njegovi rdeče – črni progi navzgor! Ampak kot že tolikokrat doslej sem ugotovil, da se vedno splača potrpeti, ker na vrhu je ves trud poplačan.

From Peca, 20.3.2010

Na Jako sem s svojim vsaj pol urnim zaostankom očitno naredil dober vtis he he, tako da me je kmalu povabil na Triglav. Sicer ni šlo vse po načrtih, vseeno pa je bil en naravnost fantastičen dan z odličnimi razmerami za smuko, vsaj v zgornjem delu. Tule na primer smučam proti Planiki in zgleda nič kaj posebnega, a z vrha recimo nisem videl spodnjih skal, tako da sem zaradi nepoznavanja terena predhodno poklical očeta od Jake, da mi je potrdil linijo. Baje, da se me je zelo dobro slišalo tudi brez telefona, takšna akustika je tule …

Foto: Stane Ortar      From Triglav, 24.3.2010

Smuka od Planike do Konjskega prevala je bila zares fantastična (trdo!), Kurica je bila že mehka, pod pastirsko kočo je bilo pa že zelo naporno. Ampak v dobri družbi in takšnih razgledih se tudi to da.

From Triglav, 24.3.2010

Končno sem si vzel čas tudi za boljšo polovico in jo peljal na Mrežice, kar se je izkazalo za zadetek v polno. Prav hitro sva bila pri Blejski koči, višje pa se je malo več udiralo, ampak še vedno znosno. Vsekakor pa je razgled vse poplačal, še pikica ni ostala ravnodušna ob pogledu na Viševnik ter Mali in Veliki Draški vrh!

From Mrežice, 28.3.2010

Spotoma sva jo mahnila še na kremšnite in kratek ogled Blejskega jezera, zgolj toliko, da sem postal še malo bolj normalen fant, ki ne rini punce v alpinistične nevarnosti pri vzponu na Mrežice ;)

From Mrežice, 28.3.2010

Že naslednji dan pa sem imel v načrtu malo bolj konkreten podvig, a mi je Aleša uspelo prepričati “zgolj” za Stol. Pogled iz Podna je bil tokrat precej bolj obetaven kot lansko leto, ko nas je napralo kot le kaj. Tokrat kot rečeno ena sama šajba, res je bilo noro lepo!

From Stol iz Bodentala, 29.3.2010

Za razliko od lanskega poskusa sem tokrat tudi dočakal pogled na Stol, ki se odpre za sedlom Belščica. Pa nisem ostal pri pogledu, na hitro sem se povzpel še na vrh in še hitreje odvriskal proti dolini! Na žalost me je na vrhu skorajda orkanski veter konkretno prepihal, tako da sedaj z bolečim grlom obujam spomine. Ampak ni kaj, bom naslednjič bolj pazil pikica, obljubim … ;)

From Stol iz Bodentala, 29.3.2010

Z Alešem sva po prvovrstnem spomladanskem snegu odsmučala še do podna oziroma Podna in že začela kovati načrte za naslednjo turo …

From Stol iz Bodentala, 29.3.2010

Do takrat pa – en prav lep pozdrav vsem!

-Mare

  • Share/Bookmark

2 odgovorov v “Tudi marec je bil lep”

  1. Matej pravi:

    MAter, si imel pa pester mesec:) Sicer se mi pa zdi, da smo imeli v Marcu kar lepo vreme in tako en kup možnosti za izlete… Pa tudi temperature na primorskem so se že kontkretno dvignile… Sedaj pa nas čaka ta deževen April. Začel se je aprilsko, upam, da se ne bo tudi končal tako:)

  2. akvarij pravi:

    Kje pa je plezališče pri Doberdobu?

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !