Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Tenerife, 2. del

Objavil mare, dne 29.04.2010

Resda so pogledi uhajali v višave, toda najprej je bilo treba dodobra spoznati otok. Z najetim super Matičkom sva obkruzala cel otok, kjer je kaj za videti!

Res zanimiv se nama je zdel zahodni oziroma severozahodni del otoka. Ko se skozi Santiago del Teide pripeljemo na prelaz, se odpre tak razgled na ozko cesto, speljano po prepadnih pečinah vse do morja.

From Tenerife, april 2010

Vreme nama sicer ni bilo naklonjeno, vseskozi je kapljalo (medtem ko je v “domačem” El Medanu sonce nažigalo na polno), kar pa je po svoje še dodatno pripomoglo k zares svojevrstni izkušnji v Masci.

From Tenerife, april 2010

Pot naju je vodila skozi Buenavisto …

From Tenerife, april 2010

… po precej adrenalinski cesti, kjer te vnaprej opozorijo na veliko nevarnost padanja kamenja – da ne omenjam prepadnosti – vse do najbolj zahodne točke otoka, Punta de Teno. Od tu je zares veličasten pogled nazaj proti kraju Los Gigantes in vsem pečinam vmes. Ampak kot rečeno – vreme ni hotelo sodelovati.

From Tenerife, april 2010

Mahnila sva jo še do Garachica, prav neverjetno pristnega kraja pod visokim hribovjem in ob prvinsko divji obali. Noro!

From Tenerife, april 2010

V enem od naslednjih dni sva jo mahnila na drugo stran, v glavno mesto otoka Santa Cruz. Tole je Auditorio de Tenerife in ja, imate prav, ko se vam zdi neverjetno podobno operni hiši v Sydneyu – obe koncertni dvorani je namreč projektiral isti arhitekt.

From Tenerife, april 2010

Glavni namen obiska glavnega mesta je bila seveda pridobitev dovoljenja za vzpon na sam vrh osrednjega vulkana, ki pravzaprav dominira celotnemu otoku. Kljub natančnim navodilom v Lonely Planetu vam častim rundo, če najdete tale urad iz prve! Samo dovoljenje je jasno birokracija par excellence – na izbiro ti ponudijo dan in uro (!), ko si lahko na vrhu. Mene je kot hribovca, navajenega zgodnjega vstajanja in jutranje hoje v hribe, kar glava zabolela, ko nama je odmeril tretjo uro popoldan!

From Tenerife, april 2010

Ampak OK, bomo tudi to preživeli. Sam Santa Cruz nama sicer ni bil niti malo všeč, gre pač za veliko mesto s stolpnicami in šoping centri, tako da sva se po hitrem postopku pobrala lepšim krajem naproti. Eden izmed takih je zagotovo Puerto de la Cruz na severu otoka, kamor se takole mimogrede pripeljete po vrhunski avtocesti, ki že skoraj obkroža cel otok.

From Tenerife, april 2010

Glavna atrakcija v mestu je jasno fakin Loro Park, na kar te opozarjajo plakati po celotnem otoku. Še v kopalnici v El Medanu sva imela nalepko od tega fakin parka, kjer imajo največjo zbirko papagajev na svetu in svojevrsten šov delfinov in ork. Sam sem zagrizen nasprotnik teh živalskih parkov in se kljub pikičinem prigovarjanju nisem pustil premakniti za milimeter. Ne grem v park in pika. V Puertu sva spoznala še Slovenko, ki tam živi in z možem ponujata ugodne pakete za vse te otoške znamenistosti. Tudi ona je poskušala, a se nisem dal. No way! ;)

Tako sva jo raje mahnila v kraj nad Puertom, v La Orotavo. Zelo lep kraj s čudovitim razgledom na morje! Na hitro sva se sprehodila skozi botanični vrt (slika na začetku objave), ki je mimogrede manjši brat mnogo večjega v Puertu, ki pa ga na žalost nisva utegnila pogledati. Pot naju je namreč vodila že nazaj, še prej pa sva si pogledala La Laguno, čudovito mesto, kjer motivov za fotografa ne manjka! Na primer …

From Tenerife, april 2010

From Tenerife, april 2010

From Tenerife, april 2010

Skratka ni da ni, res lepo, zdaj pa je končno napočil čas za Teide!

(se nadaljuje)

-Mare

  • Share/Bookmark

En odgovor v “Tenerife, 2. del”

  1. Nussa pravi:

    Živjo, zanima me ta Slovenka, ki živi v Puertu de la Cruz…septembra grem namreč tja na dopust, pa bi bilo dobro poznati nekoga, ki bi lahko predlagal kaj je za videti in to…Bi lahko dobila njen kontakt?

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !