Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Na lepše!

Objavil mare, dne 25.10.2010

To nekako je bil moto najinega zadnjega izleta na bohinjski konec. Ven iz te kotline, smradu in megle, stran od stresa in vsakodnevnih opravil, pojdiva že končno nekam na lepše!

In res sva prišla na lepše. V petek že v temi v toplo kočo na Komni, kjer sva se zjutraj zbudila ob takem pogledu skozi okno:

From Krn, 8.-10.10.2010

Sledilo je idilično pohajkovanje na Bogatinsko sedlo, kjer sva šele zagledala najin cilj: Krn! In ja, je precej daleč ;)

From Krn, 8.-10.10.2010

Mimo ostankov zgodovine …

From Krn, 8.-10.10.2010

… sva naposled prišla do Krnskega jezera in čudovitih prizorov ob njem.

From Krn, 8.-10.10.2010

Pa se nisva kaj preveč obirala, pred nama je bila še dolga pot in en dva tri sva bila na vrhu te prečudovite gore z razgledi, da dol padeš!

From Krn, 8.-10.10.2010

Nazaj grede sva jo mahnila še na Batagonico, vso preluknjano z rovi, ter se pod Vrhom pod Peski vrnila do jezera.

From Krn, 8.-10.10.2010

Sledilo je kuhanje in priprava na najino prvo spanje v zimski sobi, juhej! Prav nič ni bilo mraz, nasprotno! Noč je minila v hipu in zbudila sva se ponovno v prav kičasto jutro.

From Krn, 8.-10.10.2010

Pot nazaj na Bogatinsko sedlo se kar vzpenja, a je jeseni tako zelo lepo, da mine v hipu.

From Krn, 8.-10.10.2010

Na sedlu sva se še zadnjič ozrla nazaj proti Krnu in prehojeni poti ter pogledala naprej na Komno, kamor pa nisva šla po običajni poti, temveč sva naredila ovinek pod Lanževico in preko Lepe Komne.

From Krn, 8.-10.10.2010

Načeloma svojih slik ne dajem na blog, ampak tale mi je še posebej pri srcu, ker sva po tej poti, ki gre od Komne na Črno jezero, oba prvič hodila in bila preprosto navdušena! Kakšni razgledi, kakšna pokrajina! Hodiš tik na prepadi Komarče in občuduješ Bohinjsko jezero!

From Krn, 8.-10.10.2010

Črno jezero ni razočaralo, prav tako pa s svojo strmino ni razočarala Komarča ;) Tule sva bila že pri kraju najine poti – ene izmed mojih najlepših sploh.

From Krn, 8.-10.10.2010

-Mare

 • Share/Bookmark

2 odgovorov v “Na lepše!”

 1. Luka pravi:

  Absolutno fantastične fotke! Neverjetne barve, bravo! Imelo me je že da bi vprašal s kakšnimi lečami in filtri je to slikano, ampak po ogledu na Picasaweb sem bil kratkomalo šokiran! Zakaj? Ker so vse fotke slikane “samo” s kompaktom Canon G11 (predvidevam da v RAW). Še en dokaz več da bo moj prihodnji nakup (Canon S95 – sorodnik G11 in G12) dobra naložba.

  LP, Luka

 2. Mari pravi:

  Hvala!!!
  Končno spet tvoje čudovite slike. Ja Komna je čudovita v vseh letnih časih, pa naj bo to pomlad, poletje jesen ali pa zima. S temi slikami si ma spomnil na čudovite dneve, ki sem jih preživljala v letih 77 do 81. Bilo je čudovito. to so spomini za dni, ko človek ne more več vsakič kadar bi hotel v hribe.
  Res hvala

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !