Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Novo leto 2010/2011

Objavil mare, dne 4.01.2011

Tokrat smo novo leto dočakali v okolici Bleda. Štiri dni oddiha nama je prišlo več kot prav, jasno pa nisva sedela križem rok.

Prvi dan je bil na sporedu sprehod z Rudnega polja na planino Uskovnico in nazaj. Na planini sem bil nazadnje, ko smo se z družino in sosedi vračali z dvodnevnega pohoda na Triglav. Brate je bil takrat star štiri leta in je sam brez pomoči prišel najprej mimo Vodnikove koče na Kredarico in dan kasneje še na vrh in mimo Doliča v dolino, torej sem bil jaz star … no, recimo, da je bilo to pred 17 leti! Skratka, tistega večera smo se utrujeni vračali z Doliča, oče je pomotoma zgrešil odcep proti Rudnemu polju in že v mraku smo prispeli na Uskovnico. Kaj dosti odrasli niso pomišljali, izbrali so eno luštno hiško, vzeli v roke kramp in tresk, pa je šla ključavnica, glej ga zlomka! Vsi otroci smo popadali v postelje kot ubiti in zaspali kot polhi, “ta odrasli” pa so si takrat dali duška še s kapljico za pogum. ;)

Verjetno mi ni treba posebej poudarjati, da smo v hiši pustili sporočilo s kontaktom, se kasneje z lastnikom tudi dobili in se mu bogato oddolžili za “gostoljubje”. Sploh ni bilo hude krvi!

From Okrog Bleda in novega leta

Na žalost nimam tako dobrega spomina, da bi se s planine spomnil česarkoli, ampak vseeno je bilo prav lepo takole pohajati po planini, po 17 letih!

From Okrog Bleda in novega leta

Pa smo spet nazaj v letu 2010 oziroma pardon, 2011. Drugi dan sva jo mahnila smučat na Vogel.

From Okrog Bleda in novega leta

Smuka je bila super, kolikor je je bilo, pač brez Žagarjevega grabna se jaz tam težko nasmučam, ampak razgledi so pa brez dvoma najlepši daleč naokoli. Recimo, takole se je Triglav nastavljal zadnjim sončnim žarkom:

From Okrog Bleda in novega leta

Tretji dan sva brez kakšne posebne vneme šla peš okoli Bohinjskega jezera.

From Okrog Bleda in novega leta

Priporočam, zlasti v takem vremenu in takem psihofizičnem stanju.

From Okrog Bleda in novega leta

Zadnji dan pa z vročino domov, tako približno je bilo. Fotke z žurk bom dal pa pod geslo ;)

-Mare

 • Share/Bookmark

4 odgovorov v “Novo leto 2010/2011”

 1. Maretov blog » Arhiv Bloga » Novo leto 2010/2011 PRIVATE pravi:

  [...] Novo leto 2010/2011 [...]

 2. Maretov blog » Arhiv Bloga » Novo leto pravi:

  [...] Novo leto 2010/2011 [...]

 3. Jano pravi:

  Zelo pestro in lepo… a mislš da pride cajt, ko bomo šli počivat na počitnice? .. upam da ne prekmal;)

 4. Mari pravi:

  Ja krasno, lepo si začel novo leto. Prvič sem videla kako se iz Vogla lepo vidi Krstenica. Obratno sem gledala včeraj! Ja čudovito je tam gori. V zimskih razmerah sem bila na krstenici zdaj prvič, Poletja pa so bila do nedavna vsa na teh čudovitih planinah.
  Hval za lepe posnetke, pa srečno na vseh planinskih poteh!
  Mari

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !