Maretov blog

Šport je (skoraj) vse.

Zadnji Vogel

Objavil mare, dne 19.04.2011

Zadnji Vogel oziroma dolina Za Kopico je v vodnikih opisana kot turnosmučarski biser in na tisti prelep marčevski dan smo se to odpravili preveriti.

Z avtom nam ni uspelo priti povsem do planine Blato, pa kaj zato! Nahrbtnik na rame in urno mimo Planine pri Jezeru, kjer smo si nataknili smuči, do Dednega polja.

From Zadnji Vogel, 24.3.2011

Dedno polje mi je zares pri srcu že od prvega obiska na moji prvi turnosmučarski turi pred tremi leti. Janvit mi je takrat pokazal ta idiličen kraj (na žalost so bile edino smučarske razmere porazne – na srečo me to ni odvrnilo) in z največjim veseljem sem ga kasneje delil s pikico na najinem jesenskem potepanju po dolini sedmerih jezer. Tokrat ponovno zimska podoba, in to kakšna!

From Zadnji Vogel, 24.3.2011

Vendar tokrat časa za počitek ni bilo – sonce je neusmiljeno pripekalo in hitro smo jo mahnili v dolino Za Kopico.

From Zadnji Vogel, 24.3.2011

From Zadnji Vogel, 24.3.2011

From Zadnji Vogel, 24.3.2011

Razgledi s samotne doline oziroma z Zadnjega Vogla, našega glavnega cilja, so preprosto neverjetni. Tule je na primer Krn, cilj jesenskega pohajkovanja

From Zadnji Vogel, 24.3.2011

… vendar se razgled ne ustavi tu. Naokoli vidimo celotno verigo bohinjskih gora, od Komne, Vogla, Rodice do Črne prsti in celo smučišča Cerkno, pa na drugo stran Mojstrovke, Prisojnik in Razor, pa jasno Triglav … zares neverjetno! S še tako dobrimi fotografijami je to nemogoče prikazati, zato raje dodajam ostale:

From Zadnji Vogel, 24.3.2011

Miha na vrhu:

From Zadnji Vogel, 24.3.2011

Uživanje …

From Zadnji Vogel, 24.3.2011

Dva se vzpenjata še na Zelnarico, od tega ima en kratke hlače, brez heca.

From Zadnji Vogel, 24.3.2011

Tako sam vzpon kot tudi smučanje nazaj proti Blatu … vrhunsko! Zagotovo najlepša tura do sedaj spljoh ;)

From Zadnji Vogel, 24.3.2011

Pa še video:

YouTube slika preogleda

-Mare

 • Share/Bookmark

2 odgovorov v “Zadnji Vogel”

 1. Matej pravi:

  Tudi jaz sem letos uspel smučati iz Zadnjega Vogla… Škoda je samo, ker prave smučarije res ni veliko. Tam iz Vogla do Kopice še je neki smučanja, potem pa do Dednega Polja večidel prečiš. Se mi zdi, da ima človek veliko več od smučanja, če odsmuča na drugo stran proti Planini v Lazu pa potem lahko preči na Jezero in od tam na Blato.

  Druga opcija bi bila vzpona na Slatno, ki je nekaj metrov nižja, ampak smučaš iz vrha direktno na Dedno polje, brez prečenja.

  Sicer pa lep hrib ko satan! Pa mir je na vrhu:) Malokrat srečaš gor kakšnje ljudi. Se le pozna, da ni tako blizu.

  Matej

 2. Mari pravi:

  Joj kako lepe fotke!!! ja pa tudi pogledi proti južnim bohinjskim goram in proti Krnu so enkratni. Leta dolgo sem jih poleti opazovala s Krstenice, kjer so moji otroci pasli krave. To je naložba za dni, ko ne moreš več tako lahkotno v hribe. Mnogo turnih smukov sem naredila, ta del pa mi je ostal, žal. Pa kaj hočemo, otroci in družina tudi nekaj pomenijo. Hvala, vsaj tako lahko podoživljam spomine na lepe ture iz mladih dni.

  Še veliko takih vzponov ti želim, pa še kakšno objavo, prosim
  Mari

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !